«Наука. Освіта. Культура»: науковці ФФЕПО долучилися до роботи міжнародної конференції присвяченої 32-ій річниці Комратського державного університету

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > «Наука. Освіта. Культура»: науковці ФФЕПО долучилися до роботи міжнародної конференції присвяченої 32-ій річниці Комратського державного університету

Уже багато років поспіль одним із ключових напрямів діяльності факультету фінансово-економічної і професійної освіти є міжнародна співпраця з європейськими навчальними закладами, що базується на укладених договорах та реалізується шляхом проведення спільних наукових досліджень, участі у наукових проєктах та конференціях, публікації статей у фахових виданнях. Попри всі виклики часу та дистанційність навчального процесу в Україні та світі, на факультеті можливість ще раз утвердити цю співпрацю «не словом а ділом» та долучитися до проведення вагомої міжнародної наукової конференції.

У п’ятницю, 10 лютого 2023 р., на базі партнерського Комратського державного університету (Комрат, Молдова) з допомогою платформи Zoom відбулась міжнародна науково-практична конференція «Наука. Освіта. Культура», яка зібрала поважну спільноту з Алжиру, Азербайджану, Бельгії, Болгарії, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Туреччини, Угорщини, України, Франції, Чехії та інших країн. Не могли оминути цього наукового заходу й представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Під час роботи конференції свої доповіді представили декан факультету, кандидат економічних наук, доцент Світлана Кучеренко та кандидат економічних наук, доцент Людмила Леваєва, які поділилися своїми напрацюваннями з теми «Вплив факторів конкурентоспроможності підприємств в період розвитку цифрової економіки» та акцентували увагу учасників на основні фактори формування конкурентоспроможності підприємств на етапі розвитку цифрової економіки. Особливу увагу приділено внутрішнім факторам, які варто враховувати під час розробки конкурентної стратегії підприємств, поєднуючи завдання ефективного використання обмежених ресурсів із змінними запитами споживачів.

Натомість кандидат економічних наук, доцент Тетяна Кузнєцова ознайомила міжнародну спільноту з результатами дослідження на тему «University business-incubator as an alternative to enterprises in student internship on the management of foreign economic activities». У результаті даного наукового дослідження з пошуку оптимального рішення  виходу з ситуації, що сталася в результаті російської агресії в Україні, було запропоновано інновацію у вигляді створення спеціальної університетської інфраструктури для вирішення проблеми унеможливлення проходження студентської практики (як економічної, так і виробничої) у зв’язку з безліччю зруйнованих або переміщених підприємств України.

Також до роботи конференції долучились доктор економічних наук, професор Микола Ігнатенко та доктор економічних наук, професор Лариса Мармуль, познайомивши присутніх з результатами свого дослідження за темою «Організаційно-економічні напрями вдосконалення управління інноваційним розвитком аграрної сфери» та звернули увагу учасників на основні напрями інновацій в аграрній сфері, що забезпечують координацію інноваційної діяльності на мега-, макро-, мезо- та мікрорівнях. Важливою їх особливістю є врахування інноваційних впливів і змін на розвиток і відтворення сільських територій, дотримання принципів незаподіяння шкоди сільським громадам і довкіллю. Для інноваційних технологій на рівні аграрного сектора важливою функцією є забезпечення національних харчових інтересів і проектів, міжнародна реклама, подальше утвердження іміджу України як світового виробника продуктів харчування.

 У свою чергу кандидат економічних наук, доцент Світлана Слюсар та аспірант Андрій Бутник мали виступ з темою «Екологічний стан оподаткування в Україні та аналіз європейського досвіду» та розглянули питання глобальної екологічної безпеки, як одне з найболючіших і найгостріших проблемних питань у світі, а також в свою чергу з метою максимізації ефективності відповідних дій у межах сучасних українських реалій було проаналізовано поточний стан екологічних податків в Україні і країнах Європи та розглянуто можливість застосування зарубіжних практик у вітчизняній економіці.

Безперечно, участь представників факультету фінансово-економічної і професійної освіти у міжнародних наукових заходах подібного формату, створює імідж, як факультету так і Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Поруч з тим вона відкриває нові горизонти та можливості в науковій та міжнародній діяльності.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти