Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління > У квітні здобувачі ФФЕПО ознайомились з майбутніми базами практик: де були й чим займалися

Протягом квітня 2024 року студенти факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема  спеціальностей 015 Професійна освіта (Товарознавство), 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування), 051 Економіка, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, під керівництвом заступниці декана з виробничих питань Марини Калашник, завідувачки кафедри фінансів Наталії Євтушенко та завідувачки кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління Оксани Перчук присвятили тиждень для знайомств з майбутніми базами практики.

Повідомляється, що спершу студенти спеціальностей 015 Професійна освіта (Товарознавство), 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування) відвідали Державний професійно-технічний навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти»: познайомилися зі структурою, майбутніми керівниками практики, аудиторним фондом, провели бесіду з учнями ЦПТО, адже з закладами професійної освіти пов’язані дві практики навчальна та педагогічна.

Наступною базою практики для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Товарознавство) став Торговий центр «Підсінний». Тут студенти мали можливість пройти виробничу практику за спеціалізацією та опанувати уміннями викладки товарів та обслуговування покупців, вивчити маркування крупів й борошна, а також дізнатися істину: «Усмішка та впевненість у знаннях – запорука гарного робочого дня».

Також сковородинівці спеціальності 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування) відвідали ресторан «Леонтій» та спробували підготувати VIP-зали до замовлення й, таким чином, одразу поринули з екскурсією у практичну діяльність. Додатково вони ознайомилися з роботою бармена й офіціанта та навчились приймати замовлення на фуршет.

«Практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів в закладах вищої освіти та проводиться на оснащених відповідним чином базах навчальних закладів, на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей господарства, освіти, охорони здоров’я, культури, туризму, торгівлі, фінансів і державного управління», – зазначає заступниця декана з виробничих питань Марина Калашник.

Слід зауважити, що визначною та цікавою базою практики в місті Переяслав став Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» – один з найбільших заповідників України. Він існує на базі комплексу визначних пам’яток історії та культури, різноманітних музейних колекцій, що мають велике історичне й художнє значення. До складу заповідника входять понад 400 об’єктів та пам’яток культурної спадщини. З метою наукового вивчення, збереження та популяризації музейних колекцій працівники Заповідника здійснюють значну дослідницьку, пошукову та експозиційно-просвітницьку роботу. Її результати обговорюються на науково-практичних конференціях, що проходять в Заповіднику та публікуються у його друкованих виданнях. Також систематично проводяться цикли лекцій та екскурсій за матеріалами музейних зібрань, влаштовуються обрядові дійства й тематичні виставки до Різдва, Великодня чи Зеленої неділі. Традиційними стали музейні свята народних майстрів. Студенти факультету фінансово-економічної і професійної освіти  побували в самому серці НІЕЗу де провели цікаву та інформативну зустріч.

Також, здобувачі спеціальності 051 Економіка, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, 015 Професійна освіта (Товарознавство) відвідали ТОВ «Переяслав-Молпродукт». Це сучасне підприємство з переробки молока. Воно одне з найпопулярніших не тільки на Київщині, а й в Україні. Його продукція – тільки натуральна, вироблена з екологічно чистої сировини та користується чималим попитом у споживачів. Підприємство має повагу у ділових партнерів за свою порядність та стабільність. Додатково завод є виробничо-торговим підприємством, адже із закупленої молочної сировини виготовляється молочна продукція, яка реалізується безпосередньо із заводу через уже налагоджену торгову мережу та оптових споживачів. Кожна спеціальність занурилась у свою сферу, товарознавство до виробничо-торгового відділу, економічні спеціальності, до бухгалтерської служби та звітності.

Щиро відкрило двері для наших студентів для спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок й Акціонерне товариство «Перший Український Міжнародний Банк».

«Тепер сковородинівці не лише можуть проходити тут практику, а й писати магістерські дослідження стосовно банківської системи. Ми маємо щиру надію на подальшу співпрацю та нові здобутки обох сторін», – зазначають представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти.

Кінцевою точкою маршруту було відділення Страхової групи ТАС Українська страхова компанія ТАС за керівництвом Ірини Бобровник  та Жанни Мартиненко. Ця страхова група працює на українському страховому ринку вже майже чверть століття, зарекомендувавши себе за цей час надійним страховиком для понад мільйона своїх клієнтів, що гідно виконує свої зобов’язання перед ними. Упродовж багатьох років СГ «ТАС» утримує провідні позиції на ринку як за кількістю укладених договорів страхування, так і за обсягом виплачених за ними відшкодувань. То ж це досить потужна компанія для проходження практики нашими студентами.

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти УГСП робить все можливе, щоб практики для студентів спеціальностей 015 Професійна освіта (товарознавство), 015 Професійна освіта (сфера обслуговування), 051 Економіка, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок були не лише цікавими, а й повністю готували майбутнього спеціаліста відповідно до обраного фаху.

 

Пресцентр  факультету фінансово-економічної і професійної освіти