Непохитний ентузіазм ФФЕПО у запровадженні бізнес-симуляційного навчання в УГСП

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Непохитний ентузіазм ФФЕПО у запровадженні бізнес-симуляційного навчання в УГСП

У минулу п’ятницю, 18 листопада 2022 року, на платформі Zoom відбулася продуктивна зустріч представників факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі з Робертом МакДональдом – директором Центру тренувального навчання на бізнес-симуляторах Capsim штату Вірджинія (США).

ФФЕПО представляли декан факультету, доцент кафедри економіки Світлана Кучеренко; доцент кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління Тетяна Кузнєцова та доцент кафедри фінансів Юлія Кривенко Запрошеним до участі був і генеральний директор ТОВ «Компанія інтелектуальних технологій», доцент Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, друг/партнер/колега Віталій Паздрій.

Учасники обговорили можливості ознайомлення не тільки з демо-версіями Capsim початкового, просунутого та поглибленого рівнів навчання бізнес-підприємництву, а й визначилися з конкретними датами надання відкритого доступу 100 студентам УГСП і КНЕУ ім. Гетьмана для навчання на американських бізнес-симуляторах. Це стане  важливим кроком не тільки у міжнародному партнерстві та у впровадженні сучасної діджиталізації при підготовці фахівців економічних спеціальностей без реальних фінансових ризиків, а і у напрацюванні необхідних компетентностей досягати стратегічних цілей, які сприяють продуктивності та кінцевій прибутковості. Насправді, бізнес-симуляція є дуже ефективним підходом до набуття лідерських якостей і до керування студентськими стартапами.

Серед інших, цікавий приклад свого досвіду навчання на бізнес-симуляторах Capsim навела американська студентка Stella Ajige, порівнявши його з грою в шахи. Вона зазначила, що досвід бізнес-симуляції допомагає по-справжньому мислити. Їй завжди подобалися шахи, бо це гра прогнозів і розрахунок того, як зіграють білими, коли сам граєш чорними. Потрібно стратегічно мислити на п’ять кроків вперед і це саме те, що дійсно допомагає у всьому процесі бізнес-симуляції.

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти