Здобувачі ФФЕПО долучилися до навчальної гри «КіберБезпека: думай швидко, плати безпечно» за підтримки Національного банку України в рамках інформкампанії #ШахрайГудбай

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри фінансів > Здобувачі ФФЕПО долучилися до навчальної гри «КіберБезпека: думай швидко, плати безпечно» за підтримки Національного банку України в рамках інформкампанії #ШахрайГудбай

У вівторок, 10 жовтня 2023 року, здобувачі вищої освіти факультету фінансово-економічної та професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі вже вдруге за останній час отримали унікальну можливість поглибити свої знання у сфері кібербезпеки в рамках інформаційної кампанії «#ШахрайГудбай» за підтримки Національного банку України. Цього разу головним елементом заходу була настільна командна гра «КіберБезпека думай швидко плати безпечно!».

Як повідомляють сковородинівські координатори інформаційної кампанії, ідея заходу полягала в тому, аби максимально зацікавити учасників та навчити їх правилам платіжної безпеки. Для досягнення цієї мети була організована настільна командна гра, під час якої учасники повинні були виконати наступні завдання:

  • Пояснити своїй команді наведені в картці слова на тему платіжної безпеки без використання однокореневих слів.
  • Зазначити пораду з платіжної безпеки з наведеної в картці теми.
  • Навести приклад шахрайства із наведеної в картці теми.

«Ця навчальна гра не лише розважила учасників, але й дала їм можливість покращити свої знання у сфері кібербезпеки. Важливою метою заходу було ознайомити студентів із загрозами сучасного платіжного шахрайства і надати їм практичні навички для захисту від подібних атак у майбутньому. Ця ініціатива під патронатом Національного банку України стала важливим кроком у забезпеченні кібербезпеки та підвищенні фінансової грамотності серед молоді», – діляться враженнями здобувачі ФФЕПО за підсумками зібрання.

Нагадаємо, 5 жовтня 2023 року, у рамках загальнонаціонального марафону із платіжної безпеки організованого за підтримки Національного банку України та партнерів, завідувачка кафедри фінансів Наталія Євтушенко та завідувачка кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління Оксана Перчук факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі провели тематичну лекцію здобувачам структурного підрозділу на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства».

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти