Сковородинівцям розповіли про історію шахрайства з грошима від минулого до сьогодення: підсумки лекції на ФФЕПО в рамках марафону за підтримки Національного банку України

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри фінансів > Сковородинівцям розповіли про історію шахрайства з грошима від минулого до сьогодення: підсумки лекції на ФФЕПО в рамках марафону за підтримки Національного банку України

У четвер, 5 жовтня 2023 року, у рамках загальнонаціонального марафону із платіжної безпеки організованого за підтримки Національного банку України та партнерів, завідувачка кафедри фінансів Наталія Євтушенко та завідувачка кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління Оксана Перчук факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі провели тематичну лекцію здобувачам структурного підрозділу на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства». Розповідаємо, як це було.

За повідомленням організаторів, за мету проведення заходу поставили ознайомити студентів з історією розвитку шахрайства з грошима, ознайомити із загрозами сучасного платіжного шахрайства та навчити правилам платіжної безпеки, щоб уберегтися від подібних випадків.

«На лекції було обговорено, про те, як зароджувалося та змінювалося шахрайство пов’язане з грошима з давніх часів та до сьогодні, як відбувалось  підроблення готівкових грошей, а саме: витоки фальшування грошей, державне фальшивомонетництво, підробки банкнот в наш час. Другу частину заняття було присвячено платіжному шахрайству, де говорили про історію виникнення платіжних карток, шахрайство з ними в наш час, першу у світі масштабну кібервійну. Та насамкінець, обговорили поради з платіжної безпеки, які допоможуть уберегти кошти від шахраїв та ресурси, де можна покращити свої навички з платіжної безпеки та фінансової грамотності», переповідають хід проведення лекції сковородинівці.

Видається, усі учасники зібрання таки отримали ті важливі знання про історію і сучасні аспекти шахрайства, навчилися захищати свої фінансові ресурси від можливих загроз та ствердили – «Шахрай, гудбай!». Ініціатива Національного банку України підтримана Університетом Григорія Сковороди в Переяславі важлива для забезпечення фінансової безпеки громадян і підготовки молодого покоління до реалій сучасного фінансового світу.

#ШахрайГудбай

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти