Коректор-практик на заняттях у студентів освітної програми «професійна освіта (Видавничо-Поліграфічна справа)»

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри документознавства > Коректор-практик на заняттях у студентів освітної програми «професійна освіта (Видавничо-Поліграфічна справа)»

Днями на практичне заняття з навчального курсу «Коректура» до студентів освітньої програми «Професійна освіта (Видавничо-поліграфічна справа)» завітала коректорка газети «Вісник Переяславщини» Ніна Шкребтієнко.

Здобувачі вищої освіти отримали можливість з перших вуст почути про особливості роботи коректора в сучасних умовах. Ніна Шкребтієнко детально розповіла про етапи видавничо-редакторського процесу газети «Вісник Переяславщини»; про типові помилки, які роблять автори видання; звернула увагу на новітні технології в галузі редагування; відповіла на питання студентів (зокрема, щодо використання спеціальних коректорських знаків та типології помилок, які найбільше трапляються).

На занятті студенти змогли попрацювати з оригіналами не правлених текстів, самостійно зробити правки як в друкованих, так і в електронних файлах, оцінити та проаналізувати зверстані сторінки наступного випуску газети.

Такий вид співпраці під час аудиторних занять подобається здобувачам вищої освіти і є результативним в сприйнятті теоретичного та практичного матеріалу. Поради та настанови коректорки сприятимуть більш ґрунтовному засвоєнню ключових положень навчального курсу та  знадобляться студентам у подальшій професійній діяльності.

Прес-центр кафедри документознавства

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Leave a Reply