На ФГФ обговорили проблеми підвищення ефективності податкового контролю в Україні – круглий стіл

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > На ФГФ обговорили проблеми підвищення ефективності податкового контролю в Україні – круглий стіл

У вівторок, 14 травня 2019 року о 12:00 в 106 аудиторії ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся круглий стіл на тему «Податковий контроль в Україні: проблеми та пріоритети підвищення ефективності», організаторами якого виступили фінансово-гуманітарний факультет, Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету, а також кафедра обліку і оподаткування.

Пленарне засідання розпочалось з вітального слова заступника голови організаційного комітету Світлани Кучеренко, яка привітала учасників круглого столу, а також наголосила на актуальності досліджуваної теми та налаштувала присутніх на відповідний, для наукового зібрання, настрій. На заході була присутня і аспірант ІІ року навчання кафедри історії та культури України, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», відповідальний секретар організаційного комітету Оксана Луцик, яка, у ході проведення круглого столу, активно долучилася до обговорення виступів доповідачів.

Після вітального слова розпочалась безпосередня робота круглого столу. У її ході доповідачами, студентами фінансово-гуманітарного факультету та їх наставниками з кафедри обліку і оподаткування було розглянуто дослідження сучасних теоретико-методологічних засад і розробки практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності податкового контролю в умовах реформування системи адміністрування податків в Україні, інституційні передумови становлення і розвитку податкового контролю, уточнено його домінантні характеристики та концептуальні засади організації, було виявлено та проаналізовано організаційно-управлінські та фінансові проблеми здійснення податкового контролю вітчизняних суб’єктів господарювання, розглянуто зарубіжний досвід організації та здійснення податкового контролю з позицій можливостей його застосування в Україні, розроблено пропозиції щодо гармонізації взаємовідносин між платниками податків і податковими органами у процесі здійснення податкового контролю, обґрунтовано організаційно-інституційні пріоритети та розроблено засоби вдосконалення податкового контролю в контексті підвищення ефективності адміністрування податків в Україні.

Модерував захід магістр І року навчання (н.п. «Облік і оподаткування»), голова Наукового товариства фінансово-гуманітарного факультету Ярослав Пономаренко. Крім всіх вищеперерахованих, до співпраці активно долучились такі викладачі кафедри обліку і оподаткування: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку і оподаткування Анатолій Лисецький, кандидат економічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри обліку і оподаткування Галина Чабан.

Констатуємо, що наукова дискусія, яка панувала того дня в стінах фінансово-гуманітарного факультету дозволила виокремити найбільш актуальні проблеми органів податкового контролю в нашій державі, а також визначити напрямки подальших наукових досліджень в даній сфері.

Прес-служба фінансово-гуманітарного факультету

Leave a Reply