Профорієнтаційна робота викладачів кафедри професійної освіти

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри професійної освіти > Профорієнтаційна робота викладачів кафедри професійної освіти

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого престижу в житті. Профорієнтація є одним із видів допомоги майбутнім абітурієнтам в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, самовизначенні. Головним завданням даної роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху від фахівців.

11-12 лютого 2019 року викладачі кафедри професійної освіти – Світлана Михайлівна Танана, Олена Миколаївна Сергійчук з профорієнтаційною роботою здійснили поїздку до Яготинського та Переяслав-Хмельницького ЦПТО у випускних групах: № 9 – трактористи-машиністи (водії); №12, №13 –  електромонтери; № 10 – кухарі-кондитери; № 1/2 – кравці-вишивальники.

Кандидат історичних наук, доцент О.М. Сергійчук розповіла про умови цьогорічної вступної кампанії як в Україні, так і в нашому університеті; ознайомила випускників ЦПТО з переліком спеціальностей, за якими здійснюється підготовка студентів на факультетах університету; звернула увагу на прохідний бал по ЗНО, необхідний для вступу на ту чи іншу спеціальність; про суттєвість, наслідки та приховані небезпеки вибору пріоритету.

Кандидат педагогічних наук, доцент С.М. Танана розповіла про перелік документів, які необхідно подати після рекомендації щодо вступу на різні спеціальності нашого ЗВО; ознайомила з вартістю за навчання на спеціальності за контрактну форму навчання. Цікавою для всіх присутніх стала інформація про культурне життя та дозвілля, різноманіття напрямів секцій та гуртків, за якими займаються студенти ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди». Випускники ЦПТО цікавилися умовами проживання в гуртожитку; можливостями академічної мобільності студентів та міжнародних програм обміну в університеті.

Виступи викладачів викликали надзвичайну зацікавленість серед випускників ЦПТО. Підтвердженням цьому стало понад годинне спілкування та відповіді на різноманітні запитання стосовно вступу саме до ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди». З позитивним настроєм та емоціями викладачі завершили плідну дискусію, провели анкетування майбутніх випускників Переяслав-Хмельницького ЦПТО.

Викладачі побажали всім випускникам визначено зареєструватись на зовнішнє незалежне оцінювання, яке буде тривати з 5 лютого до 25 березня 2019 року, успішно його здати та вступити до нашого навчального закладу!

Майбутнім випускникам була надана якнайповніша інформація про діяльність ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», а також можливість кожному абітурієнту особисто відчути атмосферу, яка панує в нас на користь студентів та переконатись у правильності вибору навчального закладу і майбутнього фаху.

Танана Світлана Михайлівна, Олена Миколаївна Сергійчук,
викладачі кафедри професійної освіти

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”709,708,707″]

Leave a Reply