Середина січня, традиційно, вирізняється закінченням затяжних зимових свят та остаточним поверненням всіх до плідної праці і нових перемог. Не є виключенням і наш університет, де, окрім всього переліченого, в цей період, традиційно, відбувається марафон видачі дипломів магістрам професійної освітньої програми. 17 січня 2019 року свої чергові «обжинки» відзначив і фінансово-гуманітарний факультет, випустивши в широку життєву та професійну дорогу дві сотні  нових фахових магістрів, що, віриться, вже незабаром повернуться до університету, рідного факультету та своїх наставників аби поділитися своїми успіхами та досягненнями.

У 102 аудиторії імені Тетяни Максимівни Боголіб вручила дипломи та привітала випускників заступник декана фінансово-гуманітарного факультету з навчальної роботи, кандидат економічних наук, доцент Віталіна Валеріївна Малишко, побажавши випускникам денної форми навчання (заочники отримали свої дипломи напередодні – прим.авт.), аби диплом сковородинівської альма-матер та набуті під час навчання знання і вміння приносили лише користь на професійній ниві. До привітань долучився весь професорсько-викладацький склад кафедр професійної освіти, кафедра обліку і оподаткування та економіки, документознавства, фінансів, банківської справи та страхування.

Після вручення дипломів відбулась традиційна фотосесія випускників у мантіях та з дипломами, після якої ми охоче поспілкувались із кількома випускниками факультету щодо їх вражень від років навчання та діяльності в рідній альма-матер:

Валентина Шевчук, випусниця фінансово-гуманітарного факультету, спеціалізації «Професійна освіта (Сфера обслуговування)»:

«Аж не віриться що я вже магістр – три з половиною роки пролетіли як одна мить. Незважаючи на всі труднощі, які траплялися під час навчання та проживання в Переяславі, я можу впевнено сказати, що я не жалкую, що в далекому 2015 році я вступила саме до Переяславського університету. Я вірю в те, що доля не випадково нас приводить туди, де ти й навіть не очікуєш бути. Так і сталося, адже ми з моєю подружкою Настею навіть не уявляли що будемо навчатись настільки далеко від рідного дому. І це водночас хвилююче, а водночас, ти вже, в свої  молоді  роки, живеш самостійним життям, плануєш свій бюджет, загалом – як тільки можеш «крутишся» в абсолютно чужому для тебе місті. 

Роки навчання в університеті пройшли надзвичайно цікаво. Дякую моїм викладачам фінансово-гуманітарного факультету, за знання, уміння та навички які я здобула під час навчання. З впевненістю можу сказати що фінансово-гуманітарний, без перебільшень, найкращий!

Не можу не згадати про творчу мою сторону, яка ще більше відкрилась в мені під час перебування в Переяславі. Одним з таких моментів стала участь у «Голосі країни». Дякую Богу і своєму «Діапазону» за можливість бути там і отримати колосальний досвід. За час у Переяславі було стільки концертів, виступів – і на пальцях не порахуєш. Не можу не виділити вокальну студію «Singwell» з якою я була пліч-о-пліч останні півтора роки. Це були дуже яскраві, насичені чудовими моментами роки. Тут я зустріла і познайомилась з багатьма крутими і талановитими людьми, була причетна до визначних подій і дат, дізналась багато нового, поповнила свій багаж знань, і звичайно ж, стала більш впевненішою в собі і витривалішою! В цьому аспекті велику шану і подяку висловлюю соціально-гуманітарному відділу і особисто Андрію Володимировтчу Іващенку. І хочу наостанок всім сказати: не бійтеся ризикувати і пробувати щось нове, адже будь-які зміни-на краще!  До нових зустрічей!»

Владислав Гресь, випускник фінансово-гуманітарного факультету, спеціалізації «Професійна освіта (Сфера обслуговування)»:

«Пройшло вже п’ять з половиною років,і пройдений шлях був не марний! Я не думав що я стану магістром так швидко. На початку свого, як мені здавалося, довгого шляху , пройденого блискавично швидко, було не просто. Він почався в далекому 2013 році, в планах були і інші університети, але вибір все ж таки зупинився на вже рідному ПХДПУ імені Григорія Сковороди. Для мене це був новий етап життя, нові люди, нові стіни, зовсім інша обстановка, яка дає правильний поштовх на майбутнє. Навчання було досить цікавим, хоча я очікував на зворотнє, підхід викладачів до подання матеріалу був нестандартним і мотивував студентів до вивчення і пізнання, що, в кінцевому результаті, і дало свій ефект. Але університет живе не лише навчанням, зважаючи на безліч різнотипно-цікавих заходів, що надають змогу морально відпочивати студентам від буденного життя. Тут я познайомився з багатьма новими людьми, дізнався дуже багато корисної інформації, за що сердечно дякую нашим дорогим викладачам.

А врешті, саме головне, що я зрозумів за весь цей час: не потрібно стояти на одному місці, адже постійний рух вперед і є основою цікавого та насиченого життя і нових досягнень в улюблених справах. Моя Вам маленька настанова – ніколи не бійтеся зробити перший крок, адже потім, згадуючи, ви, більш за все, жалкуватимете за тим що упустили. Отримуйте насолоду від життя і отримуйте максимум від кожної можливості. Нехай щастить! Переяславський університет – найкращий!»

Напередодні ми поспілкувались із деканом фінансово-гуманітарного факультету, кандидат економічних наук, доцент Світланою Кучеренко, яка висловила своє напутнє слово випускникам факультету та детальніше розповіла про цьогорічний випуск магістрів на факультеті:

         «У цьому році фінансово-гуманітарний факультет випустив 200 магістрів, із них 160 осіб денної та 40 заочної форм навчання, з яких 20 випускників закінчили навчання з червоним дипломом. Як бачите на світлинах, у магістрів піднесений настрій та щирі посмішки – це запорука того, що вони щасливі. З нагоди випуску я щиро зичу випускникам нашого факультету, всього університету, аби їх дипломи неодмінно згодились їм у житті. Хочу аби вони згадували нас, і радили своїм друзям та знайомим обирати для навчання наш навчальний заклад та факультет, про позитивні враження від нього, високоякісних викладачів, про потрібність професії, знання та вміння з якої ми даємо. Такої, яка дає цінне підгрунтя, фінансову стабільність і забезпечує їх завтрашній день. Адже саме наші випускники та їх здобутки – чи не найкраща наша профорієнтаційна робота, яка шириться по всій Україні. У нас є багато випускників з Волині, Дніпропетровщини, Черкащини, Полтавщини, Сумщини, Житомирщини, Рівненщини, Франківщини, звичайно ж Київщини і нашого міста, що складає більшу частину. Приємно, що дехто з випускників виявили бажання продовжити навчання в аспірантурі. Тому думаю, що на вступну кампанію в аспірантуру ми матимемо чималий конкурс»

А всім нам, в особі випускників фінансово-гуманітарного факультету, залишається привітати всіх випускників-магістрів нашого університету з непересічною особистісною перемогою в їхньому житті – здобуттям повної вищої освіти та побажати їм міцного здоров’я, особистого щастя, любові та непересічних успіхів у кожному аспекті їхнього життя. Хай студентські роки навіть через десятки років відгукнуться в ваших серцях найтеплішими спогадами, а до університету прийдуть навчатися ваші діти та онуки. Гордо несіть ім’я випускників переяславської альма-матер. У добру путь, сковородинівці!

Прес-служба університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”678,677,676,675,674,673″]

Leave a Reply

Недавні записи