На Донеччині загинув старший солдат Збройних Сил України, студент УГСП Сергій Тарасюк

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > На Донеччині загинув старший солдат Збройних Сил України, студент УГСП Сергій Тарасюк

Стало відомо про те, що 12 липня 2024 року загинув переяславець, старший солдат Збройних Сил України, студент II курсу заочної державної форми навчання, факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Сергій Тарасюк. Смерть зустріла Героя під час виконання завдань в районі населеного пункту Сіверськ, Бахмуцького району, Донецької області.

Народився Сергій 17 липня 1993 року, проживав у Переяславі. Служив механіком-водієм розрахунку артилерійського самохідного взводу.

1 вересня 2023 року Сергій Тарасюк був прижиттєво нагороджений нагрудним знаком «Золотий хрест». Коментуючи загибель сина, мама захисника Тетяна Тарасюк на своїй особистій сторінці в Facebook написала, що навіть не знає, як їй пережити таке горе утрати. З її допису також зрозуміло, що в полеглого Сергія залишився син:

«Любий мій синочку, якби ти знав як мені тяжко без тебе, клята війна забирає найкращих, синочка свого осиротив, як нам дальше жити без тебе, як пережити це горе».

Як повідомили однокласники і друзі Сергія, молодий воїн пішов на захист України ще до початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, факультет фінансово-економічної і професійної освіти висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Сергія. У цю важку годину розділяємо ваш біль та скорботу. Він був здібним студентом і справжнім патріотом, який віддав своє життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини. Його мужність, самовідданість та стійкість назавжди залишаться в наших серцях.

 

Пресслужба університету