Війна осиротила нас на ще одного сковородинівця: вічна пам’ять здобувачу факультету Миколі Курику

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Співчуття > Війна осиротила нас на ще одного сковородинівця: вічна пам’ять здобувачу факультету Миколі Курику

Кінець минулого тижня приніс ще одну прикру новину родині факультету фінансово-економічної і професійної освіти – на 20-му році життя обірвалося життя захисника України Миколи Курика. Поза тим, що хлопець закінчив Стовп’язьку школу, він був студентом ІІ курсу спеціальності «Сфера обслуговування» заочної форми навчання нашого факультету.

Мрією його життя було стати професійним військовим і він ним став. У останній день березня 2022 року, визволяючи Київську область від російських окупантів, Микола загинув. Його мама опублікувала зворушливий вірш та відео в пам’ять про те, яким сміливим героєм був її син. Його життя було надто коротким, але він встиг зробити для нашого світу більше, ніж багато довгожителів.

Деякий час сім’я Миколи жила на Львівщині, після закінчення 9-го класу Стовп’язької школи хлопець вступив на навчання до Львівського ліцею імені Героїв Крут. Взимку сім’я Куриків зі Стовп’яг повернулася в Тернопіль, звідки родом батьки.

У перший же день війни пішов добровольцем у військкомат. Він служив у Добровольчому батальйоні Спецпідрозділу «Сонечко УПА», мав позивний «Калаш». Мамі писав, що додому повернеться тільки як закінчиться війна…

Поховають юного захисника України Миколу Курика в Тернополі, на батьківщині його батьків.

Уся родина Університету Григорія Сковороди в Переяславі, факультету фінансово-економічної і професійної освіти висловлює щирі співчуття мамі Миколи та усім близьким. Микола був і залишиться в нашій пам’яті справжнім Героєм!

Пресцентр факультету