На Харківщині загинув випускник, командир механізованої роти Роман Шаповал: минулоріч він отримав «Срібний хрест» від головкома Залужного

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > На Харківщині загинув випускник, командир механізованої роти Роман Шаповал: минулоріч він отримав «Срібний хрест» від головкома Залужного

З великим сумом та скорботою повідомляємо про загибель випускника бакалаврату факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі 2021 року випуску Романа Шаповала.

Роман Миколайович народився 28 вересня 1993 року. В умовах повномасштабної фази війни став на захист України, служив командиром механізованої роти механізованого батальйону. Разом зі своїми побратимами, захисник мужньо бився проти ворога, чітко виконуючи всі поставлені бойові завдання.

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 10.04.2023 року №739 кадрового офіцера 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, піхотинця, нашого випускника Романа Шаповала було нагороджено нагрудним знаком «Срібний хрест». У 13 травня 2024 року Указом Президента України №322 був удостоєний ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Ніколи не забудемо про те що Роман був відкритою та порядною людиною, справжнім патріотом і мужнім воїном, відповідальним та нещадним до агресорів. Його відвага та самовідданість надихали всіх, хто мав честь його знати.

Шаповал загинув 27 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в Куп’янському районі на Харківщині, поблизу населеного пункту Петропавлівка.

Про дату та місце прощання з нашим Героєм буде повідомлено додатково.

Вічна пам’ять Герою, який віддав своє життя за мирне майбутнє нашої країни. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Романа Шаповала. Його подвиг назавжди залишиться в наших серцях.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти