На ФФЕПО відбулося розширене засідання кафедри економіки, де здобувачі захистили курсові роботи та навчальні практики

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри економіки > На ФФЕПО відбулося розширене засідання кафедри економіки, де здобувачі захистили курсові роботи та навчальні практики

24 червня 2024 року відбулося розширене засідання кафедри економіки факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Зібрання, що відбувалося у змішаному форматі – наживо та на платформі «Microsoft Teams» було присвячено захисту курсових робіт з освітнього компоненту «Економічна теорія» та захисту навчальної практики студентів другого курсу спеціальності «Економіка», денної форми навчання.

Кожен студент представляв членам  кафедри дві доповіді – по курсовій  роботі  та по звіту з навчальної практики. Як зазначають на кафедрі економіки, такий вид захисту відповідає вимогам до організації навчального процесу в умовах військового стану і завжди проходить на якісному рівні – як професійному, так і інформаційно-комунікаційному.

Представлена  тематика курсових робіт продемонструвала специфіку та різноманіття проблем сучасного економічного простору, викликів сьогодення і коло наукових інтересів сучасного студентства. Комісія займалася оцінюванням оригінальності дослідження, структури та логіки викладу матеріалу,  якості вихідних даних, джерел і, насамперед вмінь донести свою точку зору до аудиторії.

«Курсова робота та її захист – це чудова можливість для студентів показати, наскільки вони готові до науково-дослідної роботи, що може стати відправною точкою для їх  професійного розвитку та обґрунтованим  показником компетенцій студента. Успішний захист курсової дозволяє підтвердити наявність  у студента не тільки знань з основ економічної теорії але й навичок критичного мислення, дослідницької роботи та публічних виступів», – говорить доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки Микола Ігнатенко.

Натомість наукові теми з навчальної практики були більш вузькі та прив’язані до специфіки організації та аналізу виробничої діяльності підприємств міста, але достатньо актуальні та змістовні, що відмічали члени комісії та присутні.

Як зазначають на кафедрі економіки, робота студентів в період навчальної практики  на підприємствах міста  надає змогу усвідомити значення, специфіку, основні засади майбутньої професії. І це, за його словами, також вид науково-дослідної роботи, безпосередньо пов’язаної з майбутньою практичною діяльністю студентів.

Аналізуючи виступи доповідачів, зауваження, додаткові питання та відповіді студентів, викладачі кафедри економіки, методисти, керівники від баз практики, які підтримували студентів і завжди надавали їм методичну та дорадчу допомогу практично по всіх проблемних питаннях, відмітили суттєвий ріст компетенцій студентів за два роки, зокрема навичок  роботи з інформаційними джерелами, вмінь аналізувати інформацію та робити висновки.

Як висновок, члени кафедри, запрошені спеціалісти охарактеризували представлені курсові  роботи студентів другого курсу з «Основ економічної теорії» та з навчальної практики як наукові дослідження достатнього рівня і відповідно за представленими матеріалами наприкінці оголосили оцінки. Завідувач кафедри, керівники практик подякували студентам за проведену роботу, відмітили переваги та недоліки представлених досліджень та побажали студентам подальшого розвитку їх професійних та академічних компетенції, що відкриває шлях до нових знань та можливостей.

 

Пресцентр кафедри економіки