На ФФЕПО почалися державні іспити: як вони відбуваються та якими є перші результати

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри економіки > На ФФЕПО почалися державні іспити: як вони відбуваються та якими є перші результати

З 15  травня 2024 року на факультеті фінансово-економічної та професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі, у режимі он-лайн на платформі «Microsoft Teams» та в модульному середовищі «Moodle», почалися державні комплексні іспити для студентів IV курсу спеціальності «Економіка», галузі знань «Соціальні та поведінкові науки» заочної форми навчання.

До складу державної екзаменаційної комісії спеціальності «Економіка» увійшли: голова екзаменаційної комісії – Тропіна Валентина Борисівна, доктор економічних наук, професор кафедри фінансів в Переяславі; заступник голови – Леваєва Людмила Юріївна; кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки. Серед членів ДЕК: Паламарчук Оксана Миколаївна  – кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки, Лесик Людмила Олександрівна – начальник планово-фінансового відділу Університету Сковороди в Переяславі (стейкхолдер). Секретарем державної екзаменційної комісії є старший викладач кафедри економіки Овсієнко Анатолій Миколайович.

«У своїй роботі комісія керувалася наказом. «Про організацію та проведення підсумкового тестового контролю та підсумкової атестації  в умовах воєнного стану у ІІ семестрі 2023-2024 н.р.» В процесі проведення іспиту вона працювала в повному складі. Під час роботи спостерігалася толерантність, тактовність, доброзичливість. Незалежність оцінювання, об’єктивність у виявленні та оцінюванні рівня знань, умінь і навичок студентів  виходить з багаторічного досвіду кафедри економіки, відділів університету з організації дистанційного  навчання на  основі впровадженої  ліцензійної системи управління навчанням «Moodle» (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment)», – коментує роботу голова екзаменаційної комісії Валентина Тропіна.

Розклад державної атестації складений відповідно до інструкцією про проведення іспитів і затверджений проректором з навчально-методичної роботи університету Вячеславом Різником.  Також випускники кафедри своєчасно були ознайомлені з «Інструкцією про державну атестацію» й програмами дисциплін, що виносяться на державний іспит.

На кафедрі економіки зазначають, що перша група здобувачів вже склали іспит 15 травня, друга складатиме іспит 21 травня. Організація державного іспиту забезпечена інформаційно  і консультативно, як на рівні кафедри, так і на рівні університету. Постійний моніторинг зв’язку відділом інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, якісна  апаратна, програмна та комунікативна підтримка навчально-наукового центру забезпечення якості освіти, деканату, кафедри та інших структур університету дозволяє проводити такі заходи на високому професійному рівні.

Як це працює? За вже відомим алгоритмом іспит починається та закінчується у вигляді інтернет-зібрання, де кожен викладач, член комісії має можливість висловитися або виступити перед студентами. Також результати іспиту, висновки, що до підсумку державної атестації зачитуються секретарем ДЕК та публікуються у різних застосунках для дзвінків і обміну повідомленнями, де студенти об’єднані у групи.

Після підтвердження з’єднання та вітань студенти входять до інформаційно-освітнього середовищі на платформі «Moodle», де протягом відведеного системою часу відповідають на 30 згенерований тестових завдань кваліфікаційного іспиту з програми навчальних курсів: мікроекономіка, макроекономіка, економіка підприємства, міжнародна економіка, стратегія підприємства та потенціал і розвиток підприємства.

Результати складання державних іспитів оцінюються за 30-бальною шкалою, яка відповідно переводиться в національну шкалу («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») та шкалу ECTS.  Державний іспит закінчується в програмному середовищі «Microsoft Teams», де оголошуються підсумки атестації та викладачі і члени екзаменаційної комісії мають можливість виступити перед випускниками та прокоментувати їх оцінки.

За цим алгоритмом і відбувалася атестація 15 травня. У підсумку, з позитивними оцінками державний іспит здали усі студенти першої групи четвертого курсу заочної форми навчання, спеціальності «Економіка».

Бажаємо наступним групам студентів мати такі ж результати!

 

 Пресцентр кафедри економіки