Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри професійної освіти > «Кар’єра має свої рушійні мотиви для досягнення конкретних цілей»: нотатки практичної лекції Ірини Доброскок та Марини Калашник в рамках співпраці з Переяславським управлінням Бориспільської філії КОЦЗ

9 травня 2024 року, в рамках співпраці з Переяславським управлінням Бориспільської філії КОЦЗ відбулась лекція практичної спрямованості: «Моделювання розвитку кар’єри та професійної самореалізації особистості в сучасних умовах». Спікерами зібрання доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Ірина Доброскок та викладач кафедри професійної освіти Марина Калашник.

Учасникам було запропоновано розглянути три основні питання:

  • Поняття та види кар`єри,
  • Проблеми щодо розвитку професійної кар’єри фахівців в умовах ринкового середовища,
  • Основи динаміки професійного зростання особистості.

Спікерки наголошували на тому, що кар’єра має свої рушійні мотиви, відштовхуючись від яких менеджери докладають активних зусиль для того, щоб досягти конкретних цілей.  Серед головних мотивів було визначено такі: автономія, функціональна компетентність, безпека і стабільність, управлінська компетентність, підприємницька креативність, потреба в першості, стиль життя, матеріальний добробут й забезпечення здорових умов. Ірина Іванівна та Марина Григорівна поділяють думку про те, що реалізація кар’єри майбутніх фахівців має передбачати усвідомлене оволодіння сучасними умовами професійного становлення особистості з дотриманням відповідних правил особистісної поведінки фахівців на сучасному ринку праці.

Як зазначають учасники, захід був досить активним та цікавим. Як свідчення цьому, вони ставили питання і отримували на них активні відповіді.

Слід зауважити, що заходи такого типу проводились не вперше і кожного року вдосконалюється інформація та методика їх проведення. Приміром, нинішня лекція практичної спрямованості є логічним продовженням тренінгу «Побудова кар’єри та професійний розвиток» який відбувався в два етапи наприкінці 2023 року, а також «Методика професійного самовизначення (практичний аспект)», який відбувся на початку 2024 року.

Спікерка Марина Калашник безмежно вдячна учасникам, що надали їй можливість наприкінці заходу представити діяльність нової громадської організації «Бізнес.Інновації.Туризм», засновником і керівником якої виступає сковородинівська викладачка. Було продемонстровано відеоролик про організацію і відеозвіт за підсумками поточної діяльності громадської організації.  Серед учасників були зацікавлені особи які планують підтримати проєкт «Економіка мрії».

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної та професійної освіти

Недавні записи