«Трансформація бізнес-моделей в умовах цифровізації економіки та фінансів»: в УГСП відбулась лекція науковиці Ірини Ломачинської

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри фінансів > «Трансформація бізнес-моделей в умовах цифровізації економіки та фінансів»: в УГСП відбулась лекція науковиці Ірини Ломачинської

29 березня  2024 року, за ініціативи кафедри фінансів факультету фінансово-економічної та професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі для здобувачів вищої освіти спеціальностей 071 Облік і оподаткування,  072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок та 051 Економіка, було проведено гостьову лекцію на тему «Трансформація бізнес-моделей в умовах цифровізації економіки та фінансів». Спікеркою заходу  виступила доктор економічних наук, доцент, завідувачка кафедри економіки та підприємництва Одеського національного університету імені І. І. Мечникова Ірина Ломачинська.

Захід відбувся в інтерактивному форматі, де кожен здобувач мав можливість не тільки слухати лекторку, але й ставити питання, обговорювати виклики та перспективи цифровізації.

Як зазначають організатори, тема є актуальною в епоху, коли цифрові технології переплітаються з усіма аспектами нашого життя, а розуміння основ та наслідків цифровізації для бізнесу та економіки стає критично важливим.

У ході лекції Ірина Анатоліївна підкреслила те, як цифрова трансформація прискорює інновації та сприяє розвитку нових бізнес-моделей, змінюючи традиційні підходи до управління, маркетингу, продажу та обслуговування клієнтів. Особливий акцент було зроблено на впливі цифровізації на сектори фінансів та бізнесу, де використання технологій блокчейну, штучного інтелекту та машинного навчання відкриває нові можливості для банків, страхових компаній, інвестиційних фондів та підприємств. Також, спікерка наголосила на необхідності адаптації традиційних бізнес-моделей до нових реалій, що передбачає глибоке розуміння технологічних тенденцій та їх впливу на економічні процеси.

Під час зустрічі студенти отримали корисні інсайди щодо того, як компанії можуть адаптуватися до змінних умов ринку, впроваджуючи інноваційні цифрові рішення для підвищення ефективності управлінських рішень та створення нової цінності для клієнтів. Велика увага була приділена практичним аспектам трансформації бізнес-моделей, зокрема аналізу кейсів успішних компаній, які зуміли адаптуватися до цифрових змін та отримати вагомі конкурентні переваги на ринку.

«Ключ до успіху в цифрову епоху лежить не лише в технологіях, але й у здатності бізнесу швидко реагувати на змінні потреби споживачів, ефективно управляти даними та оптимізовувати процеси», –  серед іншого підкреслила Ірина Ломачинська.

Завершуючи захід, лекторка подякувала студентам за активну участь та висловила сподівання на те, що отримані знання та ідеї стануть для них корисним інструментом у майбутній професійній діяльності.

Підсумовуючи варто зауважити, що лекція «Трансформація бізнес-моделей в умовах цифровізації економіки та фінансів» дійсно стала значним внеском у поліпшення якості освітнього процесу, розширення горизонтів знань про сучасні тренди в економіці та фінансах, а також налагодження взаємодії між університетами, науковцями та студентами.

 

Пресцентр кафедри фінансів