«Побудова кар’єри та професійний розвиток»: викладачка Марина Калашник провела тренінг для підопічних Центру розвитку підприємництва у Переяславі

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри професійної освіти > «Побудова кар’єри та професійний розвиток»: викладачка Марина Калашник провела тренінг для підопічних Центру розвитку підприємництва у Переяславі

28 листопада 2023 року викладачка кафедри професійної освіти факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Марина Калашник провела тренінг на  платформі Microsoft Teams під назвою «Побудова кар’єри та професійний розвиток». Уже четвертий рік поспіль її захід було долучено до плану роботи Центру розвитку підприємництва Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ.

У ході заходу  Марина Григорівна поділилася з учасниками зустрічі, зокрема пошукачами роботи, секретами типів моделей, теорії і концепції розвитку кар’єри й обґрунтувала їм концептуальні засади розвитку кар’єри особистості, виявивши проблеми щодо розвитку професійної кар’єри фахівців в умовах ринкового середовища.

Як зазначає Марина Калашник, за останні роки у зв’язку з радикальними змінами на ринку праці істотним чином змінилися й можливості людини щодо досягнення кар’єри. Приміром, якщо раніше умови кар’єри диктувалися внутрішнім ринком праці і припускали повну довгострокову, гарантовану зайнятість, регулярність і передбачуваність просування, відданість професії та організації, то тепер умови визначає ринок зовнішній. Також характерним стало укладання тимчасових контрактів, неповна зайнятість, часткові зміни в кар’єрі, зайнятість у декількох сферах діяльності й у декількох організаціях, непередбачуваність трудових переміщень, самоуправління кар’єрою.

«Кар’єра в ринкових умовах потребує ефективної самореалізації і професіоналізму у виконанні професійних дій і функцій та подальшому кар’єрному зростанні, що, в свою чергу, зумовлює необхідність ґрунтовного вивчення відповідних психолого-педагогічних аспектів професійного зростання сучасної особистості», – додає Марина Григорівна.

Годинна інформативна зустріч була сповнена активністю учасників. Вони брали активну участь в обговоренні важливих для себе питань стосовно кар’єри її моделювання та розвитку й, що важливо, отримали розуміння щодо того, які стереотипи можуть стати на заваді розвитку кар’єрного шляху.

Наступна зустріч з безробітними Центру розвитку підприємництва Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ відбудеться 14 грудня 2023 року. Планується, що на ній буде розглянуто питання «Методики професійного самовизначення (практичний аспект)», тому слідкуйте за анонсами кафедри професійної освіти аби не пропустити посилання на онлайн лекцію практичної спрямованості.

 

Пресцентр кафедри професійної освіти