Здобувачі кафедри професійної освіти завітали з навчальною екскурсією до ТОВ «Переяслав-Молпродукт»: розповідають яку історію має та чим нині живе підприємство

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри професійної освіти > Здобувачі кафедри професійної освіти завітали з навчальною екскурсією до ТОВ «Переяслав-Молпродукт»: розповідають яку історію має та чим нині живе підприємство

У листопаді здобувачі вищої освіти кафедри професійної освіти факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом з викладачем Тетяною Козій відвідали ТОВ «Переяслав-Молпродукт». Екскурсія була організована з метою ознайомлення здобувачів професійної освіти з технологіями та роботою підприємства, а також розвитком молочної галузі м. Переяслав.

Студенти дізнались про те, що ТОВ «Переяслав-Молпродукт» сучасне підприємство з переробки молока. Воно одне з найпопулярніших не тільки на Київщині, а й в Україні. Його продукція – тільки натуральна, вироблена із екологічно чистої сировини, користується популярністю у споживачів. Підприємство має повагу у ділових партнерів за свою порядність та стабільність. Також завод є виробничо-торговим підприємством, бо із закупленої молочної сировини виготовляється молочна продукція, яка реалізується безпосередньо із заводу через уже налагоджену торгову мережу і оптових споживачів.

Як стало відомо здобувачам, підприємство почало працювати в 1953 році. Тоді його потужність була розрахована на переробку 45 тон сировини за добу. Підприємство випускало молоко, масло, твороги. Згодом темпи закупівлі та переробки молока виросли до 150-200 т/добу. У 70-их роках розпочали випуск твердих сирів, масла 5 видів, молока 3-х видів, кефіру, ряжанки, сиру м’якого, казеїну та морозива.

За ці роки багато чого змінилося в структурі підприємства. У 1994-1995 роках завод пережив не найкращі для виробництва часи. Так склалося в міру економічних кризових явищ, унаслідок чого, за останні роки, різко зменшилося виробництво молока на сільськогосподарських підприємствах. Зменшилось надходження сировини, а відповідно і випуск продукції.

Студенти дізналися що для того, аби забезпечити безперебійну роботу підприємства, довелося шукати інші шляхи заготівлі молока. Починаючи з 1994 року підприємством ведеться активна робота по організації заготівлі молока від приватного сектора. Для цього було створено відділ по заготівлі молока, який наразі налічує 42 особи. Цим відділом проводиться заготівля молока від населення в м. Переяслав, Бориспільському районах Київської області та Черкаській області.

Активне відновлення діяльності підприємства почалося з 1996 року. Тоді було налагоджено випуск фасованої продукції, освоєно нові її види: молоко пряжене, ряжанку, сметану, вершки, декілька сортів сиркових мас тощо. Нині тільки готових продовольчих виробів ТОВ «Молпродукт» випускає близько двох десятків. Також підприємством відновлено давню традицію з випуску твердих сирів на новітньому технологічному обладнанні. У виготовленні молочної продукції не використовуються стабілізатори та консерванти, а також жири та білки немолочного походження згідно з вимогами Закону України «Про молоко та молочні продукти».

Тепер здобувачі професійної освіти знають, що нині на підприємстві створено власний торговий відділ, який налічує 20 фірмових торгових точок. Саме через власну торгівельну мережу реалізується 80 відсотків продукції, що виробляється на підприємстві. Продукція користується великим попитом за межами міста та району. Підприємство тісно співпрацює з магазинами, підприємствами громадського харчування та закритими закладами Києва та Черкас.

За випуск високоякісної конкурентно-спроможної продукції ЗАТ «Молпродукт» нагороджене срібною медаллю міжнародного рейтингу «Золота Фортуна», та знаком якості «Вища проба». Підприємство стало переможцем Всеукраїнського конкурсу-виставки «Кращий вітчизняний товар року» у номінації «Продовольчі товари» за виробництво високоякісних вершків.

Місією ТОВ «Переяслав-Молпродукт» є задоволення харчових, смакових, естетичних потреб споживачів молочної продукції, пропонуючи якісний та відносно недорогий асортимент твердих сирів, молока, сметани та вершкового масла.

Основним предметом діяльності Переяславського ТОВ «Переяслав-Молпродукт» є закупка молока та молочної сировини в юридичних та фізичних осіб, його переробка, виробництво масла, сиру та здійснення будь-якої іншої підприємницької діяльності, яка пов’язана з цілями ТОВ, чи такої, яка сприяє їх досягненню і не такою, що прямо і виключно заборонена чинним законодавством України.

Викладачі та студенти кафедри професійної освіти висловлюють щиру подяку за організацію екскурсії, можливість усебічного ознайомлення з сучасними напрямками розвитку харчової промисловості, а також за теплий прийом усій команді ТОВ «Переяслав-Молпродукт».

Пресцентр кафедри професійної освіти