Здобувачі ФФЕПО прослухали лекцію-бесіду щодо особливостей здійснення банківських операцій в умовах викликів сьогодення на базі «Райффайзен Банк Аваль» від Сергія Хрумала

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління > Здобувачі ФФЕПО прослухали лекцію-бесіду щодо особливостей здійснення банківських операцій в умовах викликів сьогодення на базі «Райффайзен Банк Аваль» від Сергія Хрумала

У понеділок, 20 листопад 2023 року, на базі відділення №1 АТ «Райффайзен Банк Аваль» у Переяславі в особі керівника з роздрібного бізнесу Сергія Хрумала було проведено лекцію-бесіду для здобувачів вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» ОР «Бакалавр» факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі на тему «Особливості здійснення банківських операцій в умовах викликів сьогодення».

Перед візитом, викладачки факультету фінансово-економічної і професійної освіти Наталія Євтушенко та Оксана Перчук наголосили на тому, що одним із шляхів підвищення якості освіти та подолання розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівців є тісна співпраця університету та роботодавців, оскільки фахівці-практики є тією складовою освітнього процесу, яка забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників.

«Нові вимоги до рівня вищої освіти і розвитку особистості призводять до необхідності впровадження сучасних методів та технологій навчання, які дозволяють організувати освітній процес у відповідності до потреб сьогодення. Обираючи банк, було враховано його лідерські позиції на ринку, інноваційний підхід до послуг та високий ступінь довіри клієнтів. Серед інноваційних методів викладання фахових дисциплін особливо важливим є залучення до освітнього процесу професіоналів-практиків та представників роботодавців», – переконана Наталія Миколаївна.

«Така співпраця дає можливість прогнозувати потреби ринку у відповідних фахівцях, удосконалювати навчальні і робочі програми, забезпечувати здобувачів практикою, залучати представників роботодавців до освітнього процесу. Протягом перших років навчання здобувач продовжує пошук сфери власної реалізації, перед ним постає завдання, які предмети вивчати за вибором. Спілкування з фахівцями, які реалізували себе у професії, з одного боку, допомагає майбутнім обліковцям та фінансистам визначити власний шлях становлення, виробити професійну мотивацію до конкретної сфери діяльності. З іншого боку, ця співпраця формує моделі можливого кар’єрного старту», – у свою чергу додає Оксана Володимирівна.

У ході лекції-бесіди Сергій Хрумало розповів про політику та діяльність банку, асортимент послуг, інноваційні проєкти та основні принципи роботи, окресливши основні вимоги ринку праці до формування фахових компетентностей та програмних результатів навчання здобувачів вищої освіти.

Завдяки співпраці студентів, викладачів та професіоналів-практиків молодь дізналася багато корисної та цікавої інформації щодо діяльності банківських установ, правил взаємодії з клієнтами, процедур оформлення та здійснення банківських розрахунків, застосування сучасних інформаційних технологій, поєднавши здобуті в університеті теоретичні знання з практичними навичками, які необхідні для майбутніх фахівців галузі Управління та адміністрування.

Здобувачі вищої освіти були активно залучені до дискусії, мали можливість задавати питання, на які отримали ґрунтовні відповіді. Зустріч була цікавою і корисною. Вдячні керівнику відділення та колективу установи за отримані практичні навички, професійний досвід, ефективну комунікацію та позитивну атмосферу.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти