Методист навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Алла Дереча обговорила зі здобувачами ФФЕПО питання академічної доброчесності

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Методист навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Алла Дереча обговорила зі здобувачами ФФЕПО питання академічної доброчесності

Навчання в університеті – завжди особливий момент у житті кожної людини. Це час нових знайомств, можливість розширити свої горизонти та засвоїти навички, що стануть міцним фундаментом майбутніх професійних досягнень. Серед  фундаментальних цінностей, що відіграють важливу роль у вищій освіті, є академічна доброчесність.

За усталеною традицією, на початку нового навчального року, здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до зустрічі з питань дотримання академічної доброчесності.

За повідомленням пресцентру факультету, представниця навчально-наукового центру забезпечення якості освіти, методист першої категорії Алла Дереча ознайомила з поняттям «Академічна доброчесність» та його складових. Поза тим ознайомила з фірмами її недотримання й навела приклади ситуацій, коли порушення академічної доброчесності може призвести до серйозних наслідків для здобувачів.

Бесіда завершилася обговоренням ролі академічної доброчесності у формуванні професійних якостей та рівня успішності студентів. Також були розглянуті інструменти та інформаційні ресурси.

«Ця вступна лекція служить важливим кроком у формуванні свідомих та відповідальних студентів, які роль дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому процесі», – додають на факультеті.

Більше інформації про важливість академічної доброчесності та засоби її впровадження можна знайти на сайті університету та інших джерелах, що присвячені цій темі.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти