Викладачі та студенти ФФЕПО взяли участь у Літній економічній школі «Україна і ЄС: кандидатський статус і перспективи євроінтеграції»

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Викладачі та студенти ФФЕПО взяли участь у Літній економічній школі «Україна і ЄС: кандидатський статус і перспективи євроінтеграції»

Сковородинівці пройшли програму Літньої економічної школи «Україна і ЄС: кандидатський статус і перспективи євроінтеграції» від ГО «Всеукраїнська Асоціація економістів-міжнародників» та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Навчання проходило протягом 19-23 червня 2023 року у змішаному форматі – були як онлайн-вебінари на платформі ZOOM, так і офлайн-практикуми екскурсійного типу в Києві.

Сертифікати про проходження програми отримали кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри фінансів Віталіна Малишко, кандидат економічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри фінансів з наукової роботи Інна Макарчук, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Людмила Яременко і кандидат економічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління з профорієнтаційної діяльності Тетяна Кузнєцова.

Від студентської спільноти до Літньої економічної школи долучилися здобувачі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського рівня: Лідія Кирдода, Олена Гребеножко, Тетяна Бондар, Вероніка Саволюк; магістерського рівня: Роман Буторін, Анатолій Малинка а також аспірант Дмитро Буторін.

Викладачі та здобувачі взяли участь у п’ятиденній конференції Літньої економічної школи. У перший день, 19 червня відбулося урочисте відкриття та привітання учасникам навчання. Говорили про роль міст у процесі євроінтеграції.

Спікеркою була Алла Шлапак– доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри міжнародної економіки Київського університету імені Бориса Грінченка, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, експерт, тренер/викладач.

20 червня учасники спілкувалися на теми «Проєкти екологізації міст України: європейський контекст» та «Промислова стратегія ЄС: перспективи для України».

Спікерами виступили Анатолій Сундук – доктор економічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри міжнародної економіки Київського університету імені Бориса Грінченка, експерт, тренер/викладач та Ліна Поліщук – кандидат економічних наук, доцент, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, доцент кафедри світового господарства та міжнародних економічних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, експерт, тренер/викладач.

Третій день навчання ознаменувався обговоренням тем «Технічне регулювання в ЄС» та «Наукова і освітня діяльність в рамках грантових проектів ЄС».

Спікер – доктор економічних наук, доцент, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, професор кафедри світового господарства та міжнародних економічних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, експерт, тренер/викладач Олексій Чугаєв.

Наступного дня учасники вивчали нормативно-правові основи оцінки безпечності харчових продуктів та системи їх офіційного контролю в ЄС. Спікеркою виступила Тетяна Артюх – доктор технічних наук, професор, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, професор кафедри екологічного менеджменту та підприємництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка, експерт, тренер/викладач.

Також 22 червня відбувся практикум з представниками Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС, зокрема з головою Комітету Іванною Климпуш-Цинцадзе.

У фінальний день Літньої економічної школи учасники спілкувалися про створення бізнесу в ЄС, міграцію і зайнятість, а також євроінтеграцію України в контексті національної безпеки.

Серед спікерів цього дня:

Ліна Поліщук – кандидат економічних наук, доцент, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, доцент кафедри світового господарства та міжнародних економічних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, експерт, тренер/викладач;

Наталя Ушенко – доктор економічних наук, професор, професор кафедри міжнародної економіки Київського університету імені Бориса Грінченка, віце-президент Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, експерт, тренер/викладач;

Катерина Антонюк – доктор економічних наук, професор, член Всеукраїнської Асоціації економістів-міжнародників, професор кафедри міжнародних економічних відносин НУ «Запорізька політехніка», експерт, тренер/викладач.

Координатором Літньої економічної школи була доктор економічних наук, професор, віце-президент ГО «Всеукраїнська Асоціація економістів-міжнародників» Наталя Ушенко.

Робота Літньої економічної школи передбачала поєднання академічного та практико-орієнтованого підходу, використання інноваційних форм навчання.

Викладачі та здобувачі отримали нові знання, які в подальшій своїй роботі будуть використовувати та передавати іншим, а також розширили коло знайомств в галузі євроінтеграції.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти