Юрій Огородніков отримав диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт «Інформаційне забезпечення управлінської діяльності в умовах сучасних викликів та загроз»

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри фінансів > Юрій Огородніков отримав диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт «Інформаційне забезпечення управлінської діяльності в умовах сучасних викликів та загроз»

На минулому тижні, 20 червня 2023 року, на базі Центральноукраїнського національного технічного університету (м. Кропивницький) відбулася підсумкова науково-практична конференція в он-лайн режимі Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт «Інформаційне забезпечення управлінської діяльності в умовах сучасних викликів та загроз», галузі 07 «Управління та адміністрування».

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема кафедра фінансів факультету фінансово-економічної та професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі була представлена здобувачем другого (магістерського) рівня вищої освіти Юрієм Огородніковим, який навчається за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа та страхування на тему «Регулятивний вплив інформаційного забезпечення на діяльність Державної аудиторської служби України». Роботу підготовлено під керівництвом кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів Людмили Яременко.

За повідомленням пресцентру кафедри фінансів, у праці Юрія Володимировича йдеться про те,  що в умовах сьогодення одним із пріоритетів, визначених Урядом України, є модернізація управління державними фінансами як головна передумова стійкого економічного зростання. Чільне місце має займати інститут державного аудиту, який включає такі нові для України поняття як аудит ефективності, аудит результативності, стратегічний аудит. Інформаційне забезпечення відіграє ключову роль у процесі ухвалення рішень аудитором, її великий обсяг ускладнює роботу Державної аудиторської служби і вимагає від нього не лише оцінки якості інформаційних потоків, а й виявлення надлишкових даних. Тому виникає обґрунтована необхідність у встановленні цінності інформації, що перевіряється.

На захист здобувачем були винесені основні результати дослідження, які полягають у визначенні регулятивного впливу інформаційного забезпечення на діяльність Державної аудиторської служби України в умовах сучасних загроз і викликів, зумовлених прискореною глобалізацією світової економіки та зміною форм контролю, що дало змогу виділити основні напрями удосконалення інформаційного забезпечення у діяльності Державної аудиторської служби.

У ході підведення висновків, було зазначено, що ефективна та своєчасна регуляторна діяльність Державної аудиторської служби України сприятиме реформуванню системи державного контролю в Україні, в основі якого має бути закладено коректне, раціональне та результативне використання державних коштів, підвищення ефективності контролю у сфері публічних закупівель, удосконалення нормативно-методологічної бази Державної аудиторської служби та державної політики з реалізації державного фінансового контролю загалом.

Згідно рейтингу учасників, на конкурс було надіслано 45 наукових робіт. Найкращі роботи було відібрано для участі у підсумковій науково-практичній конференції.

З гордістю повідомляємо, що за підсумками конференції Огородніков Юрій Володимирович отримав диплом ІІІ ступеня, а керівник учасника-переможця Яременко Людмила Михайлівнаподяку за підготовку переможця Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт «Інформаційне забезпечення управлінської діяльності в умовах сучасних викликів та загроз».

Щирі вітання здобувачу та науковому керівнику і подальших успіхів!

 

Пресцентр кафедри фінансів