Віталіна Малишко, Інна Макарчук, Інна Грановська та Людмила Яременко – серед авторів міжнародної наукової монографії

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри фінансів > Віталіна Малишко, Інна Макарчук, Інна Грановська та Людмила Яременко – серед авторів міжнародної наукової монографії

Викладачки Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до написання міжнародної наукової монографії «Актуальні проблеми управління соціально-економічними системами в умовах глобалізаційних викликів» за тематичним напрямом «Механізми управління фінансами та інвестиціями соціально-економічних систем» на тему: «Розвиток державних фінансів України в умовах глобалізації».

Йдеться про кандидаток економічних наук, доценток кафедри фінансів факультету фінансово-економічної і професійної освіти: Віталіну Малишко, Інну Макарчук, Інну Грановську та Людмилу Яременко.

Наукова монографія опублікована в Словаччині, рекомендована до друку редакційною колегією Університету менеджменту безпеки в Кошице (протокол №03 від 07 березня 2023 р.). Робота опублікована англійською мовою.

Автори наукової монографії дійшли висновку, що управління соціально-економічними системами в умовах глобальних викликів вимагає використання механізмів забезпечення безпеки, оптимізації використання ресурсного потенціалу, підвищення конкурентоспроможності та державної підтримки економіки.

Основні дослідження зосереджені на оцінці суб’єктів господарювання з точки зору глобальних викликів, аналізі фінансової системи, міграційних потоків, логістики та експорту продукції, територіального розвитку.

Результати дослідження реалізовано в різних моделях прийняття рішень у контексті глобальних викликів, стратегічного планування, фінансової та продовольчої безпеки, управління освітою, інформаційних технологій та інновацій.

Результати дослідження можуть бути використані при розробці напрямків, програм і стратегій сталого розвитку суб’єктів господарювання та регіонів, підвищення конкурентоспроможності продукції та послуг, прийнятті рішень на рівні міністерств і відомств, що регулюють процеси управління соціально-економічні системи. Результати також можуть бути використані здобувачами та молодими вченими в навчальному процесі та проведенні наукових досліджень з питань управління соціально-економічними системами в умовах глобальних викликів.

Відмітимо, що участь у написанні монографії відповідає п. 38.3 Ліцензійних умов, а також для звітування в рамках наукових робіт на науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених.

 

Пресцентр кафедри фінансів факультету фінансово-економічної і професійної освіти