Сковородинівці долучилися до роботи круглого столу – обговорювали штучний інтелект в умовах сьогодення

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Сковородинівці долучилися до роботи круглого столу – обговорювали штучний інтелект в умовах сьогодення

У перший день весни, 1 березня 2023 року студенти спеціальності «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» факультету фінансово-економічної і професійної освіти долучилися до онлайн-діалогу в тематичному Круглому столі «Штучний інтелект і суспільство: плюси та мінуси сьогодення». До заходу долучилися більше 100 учасників з різних навчальних закладів передвищої та вищої освіти України.

Спікери та учасники обговорили тему популяризації штучного інтелекту в сучасному світі. Особливо активно проявили себе Ірина Середа, Олександр Дорчинець, Олена Моргун та Руслана Дворецька. Також брали участь в діалозі Іван Корж, Ірина Грищенко та Максим Маковий. Усі ці студенти за тиждень отримають сертифікати та продовжать слідкувати за всіма новинами діджиталізації й роботизації в усіх сферах суспільного життя.

Аджендою даного круглого столу було:

  1. Штучний інтелект – майбутнє освіти?
  2. Штучний інтелект і підприємницька діяльність.
  3. Штучний інтелект у сфері надання послуг.
  4. Менеджмент ЗЕД в епоху штучного інтелекту.
  5. Правовий статус штучного інтелекту.

Особливо запам’яталося учасникам обговорення слушних правових питань: «Суб’єктом чи об’єктом є штучний інтелект?», «Чи потрібно говорити про його академічну доброчесність?», «Чи є в нього права власності?» тощо.

Залишилося відкритим для подальшого обговорення питання щодо того, наскільки реальною є заміна педагогів роботами зі штучним інтелектом. Тобто, якщо нейронна система самонавчається, реагує на психічні прояви людей і має енциклопедичну базу знань, чи не замінить це у найближчому майбутньому педагогів усіх категорій?

У межах профорієнтаційної діяльності планується підписання угоди про співпрацю між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі й Київським фаховим коледжем туризму та готельного господарства, на базі котрого і було проведено цей пізнавальний захід.

 

Тетяна Кузнєцова