Бізнес-гра, змагання всередині симулятора та багато іншого: викладачі ФФЕПО поспілкувалися з учнями Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Бізнес-гра, змагання всередині симулятора та багато іншого: викладачі ФФЕПО поспілкувалися з учнями Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи

У вівторок, 7 лютого 2023 року, викладачі кафедр економіки та обліку, оподаткування і бізнес-управління факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі зустрілися з майбутніми випускниками Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. Обговорювали вибір професії – один з найважливіших аспектів життя.

Зустріч організували декан факультету фінансово-економічної і професійної освіти, кандидат економічних наук, доцент Світлана Кучеренко, кандидати економічних наук, доценти кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління Тетяна Кузнєцова і Оксана Перчук, кандидати економічних наук, доценти кафедри економіки Оксана Паламарчук і Людмила Лєваєва за сприяння і підтримки керівниці відділу профорієнтації та працевлаштування УГСП Ольги Костюкевич й керівництва Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи.

Випускники дізналися про особливості навчання на різних спеціальностях ФФЕПО, специфіку освітнього процесу (навчання, практики, сесії, дозвілля, програми академічної мобільності тощо), затребуваність фахівців економічних спеціальностей на ринку праці, а також перспективи працевлаштування.

Зустріч розпочалася з презентації освітніх програм, які існують на факультеті, а потім відбулася цікава бізнес-гра. У ній взяли участь учні 10-тих і 11-тих класів Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. У ході виконання цікавих завдань, було напрацьовано безліч практичних компетентностей.

Під час «Розігріву» було проведено конкурс командирів команд у фінансовій, математичній та економічній номінаціях.

У Завданні №2 в хмарі було розроблено презентації в малюнках, а завданням лідерів команд було представити покрокову послідовність створення власних підприємств від ідеї до першого прибутку.

Завдання №3 було присвячене грамотному вирішенню конфліктних ситуацій, пам’ятаючи, що «клієнт завжди має рацію». У ході виконання цього завдання учасники шукали відповідь на ключове запитання: «Як вчинити, щоб не постраждала репутація власного підприємства?».

У Завданні №4 учні розв’язали кросворд на економічну тематику, а у Завданні №5 візуалізували слова «амекрал», «відримєпсопт», «нідедвинди», «япілоном», «зіцояпропио» та «отекриред».

У Завданні №6 команди продемонстрували ефективну взаємодію з партнерами, а у Завданні №7 спробували свої сили у боротьбі з конкурентами.

Весь цей час панувала атмосфера позитиву та доброзичливості. Лідерські якості продемонстрували учениця 11-Б класу Наталія Корж (І місце), учень 11-А класу Ігор Лось (ІІ місце) та учень 10-А класу Ренат Чижма (ІІІ місце).

А вже 9 лютого з 12:00 до 15:00 учні 10-тих і 11-тих класів Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи (загалом 5-ть команд) змагалися всередині бізнес-симулятора Vial+, до якого всіх доєднав його розробник – Генеральний директор ТОВ «Компанія інтелектуальних технологій», кандидат економічних наук, доцент КНЕУ ім. Вадима Гетьмана Віталій Паздрій. Школярам дуже сподобалося працювати всередині симулятора, бо вдалося по-справжньому відчути себе створювачами торгівельних площ, молочних продуктів, ефективної реклами, а також керівниками відділів виробництва, просування та збуту продукції. Переможцем змагань стала команда учня 11-А класу Дмитра Сороки.

Усіх переможців нагородили Грамотами та невеличкими сувенірами, вручення відбулося 20 лютого 2023 року в конференц-залі імені Василя Сухомлинського університету.

Переможці пообіцяли долучатися до всіх заходів, які будуть проводитись нашим факультетом, а також подякували за цікаві заходи й підготовлені сюрпризи.

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти