«Горизонт Європа» за пріоритетами кластеру Digital, Industry and Space: доцент Тетяна Кузнєцова дізнавалася як готуватися до участі в конкурсах програми у 2023 році

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > «Горизонт Європа» за пріоритетами кластеру Digital, Industry and Space: доцент Тетяна Кузнєцова дізнавалася як готуватися до участі в конкурсах програми у 2023 році

29-30 листопада 2022 року на платформі «Zoom» відбувався дводенний інформаційний партнерський онлайн-захід «Як готуватися до участі в конкурсах 2023 року програми «Горизонт Європа» за пріоритетами кластеру Digital, Industry and Space». Запрошеними для участі були представники дослідницького сектору (університети, дослідні установи та приватні дослідницькі структури), представники інноваційного бізнесу та кінцеві користувачі сучасних цифрових рішень, які зацікавлені у впровадженні нових технологій на своїх площадках.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі представляла доцент кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління факультету фінансово-економічної та професійної освіти Тетяна Кузнєцова.

За повідомленням організаторів метою заходу було ідентифікувати основні тематики конкурсів 2023 року програми «Горизонт Європа» за пріоритетами кластеру Digital, Industry and Space, у яких українські організації мають зацікавлення та потенціал стати учасниками міжнародних проєктних консорціумів для подання спільних заявок на участь у цих конкурсах.

Як розповідає Тетяна Вікторівна, захід відкрив президент ГО «Агенція Європейських Інновацій», керівник національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» за напрямом ІКТ Іван Кульчицький. Після цього учасники обговорили план подальших дій з пошуку партнерів і підготовки проєктних заявок. Основними напрямками обговорення стали: діапазон «smartmanufacturing»; digital economic; консорціум ЗВО та бізнесу; технології  в реальному середовищі; модернізація освітнього процесу; відбудова не тільки української, а європейської економіки; моделювання, віртуальна симуляція й цифрові платформи.

Довідково. Європейська комісія планує провести інформаційний день щодо кластеру Digital, Industry and Space 12 грудня 2022 року та брокерські зустрічі: Digital – 15-16 грудня 2022 (організатор – IDEAL-IST); Industry – 14 грудня 2022 (організатор – NCP4Industry); Space – 8 грудня 2022 (організатор – COSMOS4HE).

 

Пресцентр кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління