Представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти долучилися до ІІ міжнародної наукової конференції «Стратегічне планування і маркетинг в цифровому світі» у Болгарії

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти долучилися до ІІ міжнародної наукової конференції «Стратегічне планування і маркетинг в цифровому світі» у Болгарії

Уже багато років поспіль одним із ключових напрямів діяльності факультету фінансово-економічної і професійної освіти є міжнародна співпраця з європейськими навчальними закладами, що базується на укладених договорах та реалізується шляхом проведення спільних наукових досліджень, участі у наукових проєктах та конференціях, публікації статей у фахових виданнях.

Попри всі виклики часу та дистанційність навчального процесу в Україні та світі, осінь що минає подарувала нашому факультету гарну можливість ще раз утвердити цю співпрацю «не словом а ділом» та долучитися до проведення вагомої міжнародної наукової конференції у партнерського закладу освіти в Болгарії та виступили співорганізаторами даного заходу.

У п’ятницю, 11 листопада 2022 р., на базі партнерського Університету національного і світового господарства (Софія, Болгарія) з допомогою платформи Microsoft Teams відбулась ІІ Міжнародна наукова конференція «Стратегічне планування і маркетинг в цифровому світі» яка зібрала поважну спільноту 28 університетів-міжнародних гостей з Албанії, Болгарії, В’єтнаму, Великобританії, Грузії, Косово, Македонії, Нідерландів, Сербії, України та Чехії. Не могли оминути цього наукового заходу й представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Під час роботи конференції свої доповіді представили декан факультету, кандидат економічних наук, доцент Світлана Кучеренко та кандидат економічних наук, доцент Тетяна Кузнєцова, які поділилися своїми напрацюваннями з теми «Стратегічне планування та прийняття рішень як ключові складові економічної діджитал-гейміфікації» та акцентували увагу учасників на основні проблеми трансформації вищої освіти від радянських методів і методик до сучасного діджиталізованого викладання навчальних курсів на ІТ-платформах у вигляді симуляції та гейміфікації. При цьому вельми доречним є опрацювання ключових знань студентів за допомогою воркшопів, брейнштормів, нетворкінгів і панельних дискусій із застосуванням інтерактивних інструментів MinecraftEdu, Kahoot, Classcraf, Padlet,  Jamboard, Miro, Explain Everything, Figma Jam тощо.

Кандидат економічних наук, доцент Юлія Кривенко знайомила міжнародну спільноту з результатами дослідження на тему «Розвиток «цифрових» бізнес-моделей та їх вплив на фінансовий ринок», де зазначила, що цифрова економіка, яка нині стрімко розвивається, змінює класичні бізнес-моделі, впливаючи на трансформацію бізнесу та створення нових цифрових підприємств з високим потенціалом для малих і середніх підприємств. Міжнародні корпорації впроваджують нові технології та цифрову трансформацію своїх бізнес-моделей, щоб зберегти лідерські позиції у своїй галузі, створюючи технологічні бар’єри, які їхні конкуренти не можуть подолати. Завдяки створенню та розвитку інноваційних технологій у цифровій економіці з’являються нові бізнес-моделі на фінансовому ринку, а саме: краудфандінг у сфері фінансових послуг; фінансовий нетворкінг; розвиток «штучного» фінансового інтелекту; фінансовий алготрейдинг; електронний банкінг; фінансовий блокчейн; торгівля фінансовими інструментами на електронних платформах; кріптографічні фінансові процеси; видобування валюти в цифровому середовищі; формування цифрових цінних паперів.

Безперечно, участь представників факультету фінансово-економічної і професійної освіти у Міжнародних наукових заходах подібного формату, створює імідж, як факультету так і Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Поруч з тим вона відкриває нові горизонти та можливості в науковій та міжнародній діяльності.

Пресслужба факультету