Навчилися відповідати на каверзні запитання і розуміти мову тіла співрозмовника: на базі ФФЕПО провели пізнавальний тренінг

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Навчилися відповідати на каверзні запитання і розуміти мову тіла співрозмовника: на базі ФФЕПО провели пізнавальний тренінг

Наприкінці минулого тижня, 21 жовтня 2022 року на базі факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі був проведений захід з ораторського мистецтва – тренінг «Мистецтво публічних виступів». До участі у ньому долучилися студенти і викладачі всіх факультетів університету, директори, вчителі та учні двох ліцеїв Переяслава.

Метою проведення заходу було набуття ораторської компетентності в молоді, вдосконалення майстерності у викладачів, а також профорієнтаційна діяльність.

Тренінг провели співзасновники Школи ораторського мистецтва «Арена Словесності» – єдиний в Україні чемпіон Східної Європи з публічних виступів, багаторазовий переможець й призер всеукраїнських і міжнародних конкурсів ораторів Віталій Рульов та кандидатка біологічних наук, срібна призерка Чемпіонату Європи з публічних виступів, власниця нагород «Заслужений оратор» і «Потрійна корона» за унікальні досягнення в ораторському мистецтві Віра Оленєва.

У ході тренінгу була пропрацьована архітектура промови з дослідженням оптимальної конструкції, щоб зробити її логічною та послідовною.

Крім того, було проведено детальний аналіз мови тіла співрозмовника з метою навчитися краще розуміти людей та виявляти за манерою поведінки їх нещирість або невпевненість

На завершення учасники заходу попрактикувалися у вмінні імпровізувати, щоб навчитися відповідати на неприємні, каверзні запитання або питання, до яких не готовий.

Кафедра фінансів, обліку і оподаткування факультету фінансово-економічної та професійної освіти, як ініціатор цього цікавого та  корисного заходу, дуже дякує тренерам і всім учасникам за активну участь. Побачимось!

Пресцентр кафедри фінансів, обліку і оподаткування