«Технологія прийняття управлінських рішень»: у п’ятницю для студентів ФФЕПО провели пізнавальну бізнес-гру

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Анонси кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління > «Технологія прийняття управлінських рішень»: у п’ятницю для студентів ФФЕПО провели пізнавальну бізнес-гру

У п’ятницю, 7 жовтня 2022 року, представниками кафедри фінансів, обліку і оподаткування факультету фінансово-економічної та професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі було ініційоване проведення бізнес-гри на тему «Технологія прийняття управлінських рішень» для студентів факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

За повідомленням організаторів до участі в заході було запрошено Ольгу Пестрецову-Блоцьку – PhD з економіки, доцента, сертифікованого бізнес-тренера, експерта з операційного вдосконалення та впровадження бережливого виробництва, CEO консалтингової компанії «Центр бізнес-технологій ТОТ», співавтора економічного бестселера «Бізнес-економіка: 9Z», консультанта Європейського Банку Реконструкції і розвитку щодо організаційного та процесного розвитку малого і середнього бізнесу.

Учасники бізнес-тренінгу мали на меті навчитися аналізувати інформацію за допомогою різних методів, вміти перевіряти її на достовірність, ознайомитися з категоріями методів прийняття рішень, отримати навички їх застосування на практиці.

Спочатку у вигляді невеличкої лекції було роз’яснено 2 блоки питань. За блоком «Процес прийняття рішень» йшлося про людей і їх ролі в прийнятті рішень, альтернативи, критерії і оцінки за критеріями, типові завдання прийняття рішень, ризики і невизначеність.

У свою чергу, за блоком «Психологія прийняття рішень» було розглянуто очікувану корисність, парадокси раціональності та фактори, що впливають на прийняття рішень: вибірковість, когнітивний дисонанс, ретроспективне зміщення, залежність від контексту, наслідки формулювання і побудови питань, ймовірність і ризик, кореляція, причинність і контроль.

Після цього відбулося аналітичне опитування учасників і закріплення отриманих знань. Уже з накопиченим теоретичним досвідом учасники приступили до розв’язування задачі збільшення прибутку власної піцерії. Дані заносилися до таблиць Excel.

По завершенню бізнес-гри програма вирахувала переможців. Ними з 6-ти створених команд виявилися: І місце – команда Ірини Середи (МЗЕД-12); ІІ місце – команда Максима Козубовського (Ек-31); ІІІ місце – команда Володимира Хаметова (МЗЕД-12).

Кафедра фінансів, обліку і оподаткування щиро вітає переможців і дякує усім за участь.

 

Пресцентр кафедри фінансів, обліку і оподаткування

Недавні записи