Сковородинівці поспілкувалися із професором Техаського університету – обговорили подальші кроки зміцнення міжнародного партнерства

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Сковородинівці поспілкувалися із професором Техаського університету – обговорили подальші кроки зміцнення міжнародного партнерства

Підтримка та співпраця освітньої та наукової спільнот не мають перепон та кордонів, якщо мова не про окупантів. У середу, 5 жовтня за ініціативи кафедри фінансів, обліку і оподаткування факультету фінансово-економічної і професійної освіти в теплій дружній атмосфері на високому інтелектуально-емоційному рівні відбулася онлайн-зустріч представників Університету Григорія Сковороди в Переяславі із професором з економічної географії Техаського університету (м. Остін, США), справжнім патріотом України Майклом Пиржем. Він презентував не тільки свою професійну діяльність у вигляді безлічі розроблених ним тем лекцій на економіко-географічні теми, різноманітних моделей прогнозування ризиків та навчання на ІТ-платформах, а і свою любов до України.

Серед учасників з УГСП – проректор з навчальної-методичної роботи Вячеслав Різник, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій (далі – ФГПОСТ) Вячеслав Редзюк, декан фінансово-економічної і професійної освіти (далі – ФФЕПО) Світлана Кучеренко, керівниця відділу міжнародної і проєктної діяльності Валентина Крикун, завідувачка кафедри географії, екології і методики навчання ФГПОСТ Людмила Воловик, заступник декану з навчальної роботи ФФЕПО Юрій Кривенко, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Тетяна Кузнєцова та доцент кафедри географії, екології і методики навчання Катерина Ковальська.

«Насправді, місто Остін є центром вищої освіти у сфері IT в Америці, тому співпраця Університету Григорія Сковороди в Переяславі з Техаським університетом обов’язково сприятиме прогресу у багатьох напрямках освітянської діяльності. У результаті зустрічі було обговорено подальші кроки зміцнення міжнародного партнерства за допомогою підписання Угоди між нашими університетами, проведення гостьових лекцій, обмінів викладачами та студентами, модернізації освітніх і робочих програм та активної участі в міжнародних конференціях» – підсумовують сковородинівські організатори зустрічі.

Принагідно, Людмила Воловик запросила американського професора до участі у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Географічна наука та освіта: перспективи й інновації», яка відбудеться 19-20 жовтня 2022 року. Пан Майкл з радістю прийняв запрошення, бо його дуже зацікавило обговорення потенціалу географічної науки щодо реагування на нові політики, ідеї, практики, які формуються на глобальному рівні та в ЄС у відповідь на основні виклики ХХІ ст. Йдеться насамперед про наслідки російської агресії, міграційні процеси, загострення екологічної кризи.  Окремо, з огляду на стрімкий розвиток інформаційних технологій, трансформацію світоглядних цінностей, ролі отриманих знань та навичок, заплановано доцільно обговорити завдання, методики та організацію як географічної, так і економічної освіти.

Майкл Пирж пообіцяв взяти активну участь не тільки у вищевказаній конференції, а й після нашої перемоги обов’язково приїхати до України, бо він, між іншим, є канадцем українського походження.

Сковородинівці висловлюють щиру вдячність Поліні Шабаровій – українській волонтерці в Америці, що змогла об’єднати наміри та сподівання на плідну співпрацю українського й американського вишів.

 

Пресцентр кафедри фінансів, обліку і оподаткування