Як студенти здають екзамени, перебуваючи за кордоном і навіть на військовій службі: на ФФЕПО відбулася підсумкова атестація

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Як студенти здають екзамени, перебуваючи за кордоном і навіть на військовій службі: на ФФЕПО відбулася підсумкова атестація

У період з 27 квітня по 12 травня 2022 року на факультеті фінансово-економічної і професійної освіти університету відбувалася підсумкова атестація здобувачів вищої освіти заочної форми навчання для здобуття освітнього рівня: бакалавр у галузях знань 07 «Управління та адміністрування» й 05 «Соціальні та поведінкові науки» за спеціальностями 071 «Облік та оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» і 051 «Економіка».

Робота екзаменаційних комісій та здобувачів вищої освіти проходила в умовах воєнного стану – дистанційно і з використанням освітніх платформ Microsoft Teams та Moodle. Екзаменаційні комісії були утворені відповідно до наказу по університету та складалися з викладачів кафедр факультету із залученням стейкхолдерів.

Здавалося б, проведення підсумкової атестацій у дистанційній формі нині мало б стати звичним. Проте війна теж накладає свій відбиток. Окремі здобувачі вимушені були залишити свої домівки, переїхати в інші області Україні або й виїхати за кордон. Багато здобувачів проходять військову службу в Збройних силах України чи загонах територіальної оборони, перебуваючи в зоні українсько-російського протистояння.

Здобувач спеціальності 071 «Облік і оподаткування» учасник бойових дій 43 бригади під час підсумкової атестації перебував в Донецькій області, під Краматорськом. Іспити доводилося здавати біля посту, бо лише там був доступ до інтернету. Незважаючи на ситуацію в країні, планує продовжувати навчання на магістерському рівні.

Ще один здобувач цієї ж спеціальності захищав місто Рубіжне в Сєвєродонецькому районі на Луганщині, де отримав поранення і втратив пальці на руці. На сьогодні перебуває в госпіталі у Вінниці.

Здобувач спеціальності 051 «Економіка» під час підсумкової атестації перебував в окупованому Бердянську, де окупанти часто вимикали мобільний зв’язок, інтернет працював дуже повільно.

Слід додати, що ще один студент брав участь в бойових діях та був тяжко пораненим. Наразі прооперований та перебуває у госпіталі. Ще декілька здобувачів, які тимчасово знаходяться за кордоном, після повернення планують продовжити навчання на магістерському рівні.

Три здобувачі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» перебувають на службі в Збройних силах України, тому маючи проблеми з підключенням, оскільки перебували в «гарячих точках», не завжди мали якісний інтернет, а головне – час для проходження підсумкової атестації. Та все ж в таких складних умовах, незважаючи на перешкоди, які виникали, змогли успішно пройти державну атестацію.

Попри жахливі обставини та обмеження, всі здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти успішно склали іспити, в ході яких продемонстрували високий рівень володіння загальними та фаховими компетентностями, що передбачені відповідними освітніми програмами.

Рішенням екзаменаційної комісії випускникам присвоєно кваліфікацію бакалаврів з обліку та оподаткування, фінансів, банківської справи ті страхування та з економіки.

Вітаємо наших випускників та бажаємо їм мирного неба, віри в краще майбутнє, успіхів у всіх починаннях, здійснення бажань та досягнення цілей у подальшій професійній діяльності на благо держави!

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти