Профорієнтація в дії: викладачка Віталіна Малишко зустрілася зі школярами Переяславської ЗОШ №5

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Профорієнтація в дії: викладачка Віталіна Малишко зустрілася зі школярами Переяславської ЗОШ №5

Свідомий вибір майбутньої професії для молоді – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання та праці. Профорієнтаційна робота з учнями старших класів є важливим напрямом виховної роботи, що орієнтована на підготовку старшокласників до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. 25 листопада 2021 року кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування, заступниця завідувача кафедри з виробничих питань Віталіна Малишко провела профорієнтаційну роботу з учнями 11 класу Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 та презентувала спеціальності, які можна опанувати в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, обумовивши переваги навчання в нашому ЗВО, про навчальну та виробничу практику та перспективи працевлаштування.

«Завданням профорієнтаційної роботи є підготовка учня до обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби. Успіх профорієнтаційної роботи залежить від співпраці ЗВО з закладами загальної середньої освіти. Тільки спільними зусиллями можливо досягти більш спрямованої орієнтації молодого покоління на вибір майбутньої професії. Саме викладачі ЗВО можуть надати ґрунтовну інформацію щодо спеціальностей, які можна опанувати у ЗВО і професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці» – переконана Віталіна Валеріївна.

У ході зустрічі вона запропонувала інформацію для майбутніх вступників у вигляді презентаційних буклетів, з якої учні змогли дізнатися про ліцензійний обсяг, сертифікати ЗНО для вступу на відповідну спеціальність та минулорічну вартість навчання на різних спеціальностях, також ознайомила з умовами прийому для здобуття вищої освіти у 2022 році.

Найбільшу увагу було приділено спеціальностям факультету фінансово-економічної і професійної освіти: 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 071 Облік і оподаткування, 051 Економіка, 015 Професійна освіта (сфера обслуговування), 015 Професійна освіта (товарознавство).

Поза тим, учням було рекомендовано з метою ознайомлення використовувати платформу профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості. Слід додати, що на платформі можна пройти тестування з обрання майбутнього фаху та зорієнтуватися на кого вчитися або в якій сфері шукати роботу.

Наприкінці зустрічі учнів та вчителів було запрошено завітати на сайт Університету Григорія Сковороди в Переяславі та завітати на прийдешній День відкритих дверей.

«Не важливо, яку спеціальність нашого закладу Ви оберете, головне, аби Ви поповнили ряди нашої університетської родини» – підсумувала зустріч Віталіна Малишко.

Колектив кафедри висловлює велику подяку директору Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Тетяні Касьян, заступнику директора з виховної роботи Ірині Кардашевській та вчителю української мови та літератури Олені Білецькій та всьому педагогічному колективу за гостинність і сприяння у проведенні профорієнтаційної роботи.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Переяславською ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 та поповнення студентського колективу майбутніми першокурсниками.

 

Пресцентр фінансів, обліку і оподаткування