«Більше зрозуміти спеціальність, за якою навчаєшся»: як пройшло заняття першокурсників ФФЕПО на базі НІЕЗ «Переяслав»

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління > «Більше зрозуміти спеціальність, за якою навчаєшся»: як пройшло заняття першокурсників ФФЕПО на базі НІЕЗ «Переяслав»

Кожна професія потребує оволодіння специфічними уміннями. Так, в рамках вивчення дисципліни «Вступ до фаху» студенти І курсу спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 052 «Економіка», 072 «Фінанси банківська справа та страхування» факультету фінансово-економічної і професійної освіти відвідали бухгалтерську службу Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Супроводжували студентів доценти кафедри фінансів, обліку і оподаткування Людмила Яременко та Інна Макарчук.

Під час зустрічі представники бухгалтерської служби заповідника ознайомили студентів з організаційною структурою установи; основними нормативними документами, що визначають її діяльність; правами, відповідальністю та обов’язками працівників бухгалтерської служби. Значну увагу було акцентовано на особливостях ведення бухгалтерського обліку і аудиту в музейних закладах. Більш детально зупинилися на питаннях майбутньої професії, індивідуальних вимогах до професії та компетенціях, якими має володіти фахівець по закінченню навчання, аби успішно претендувати на всі, без виключення, посади, де є вимога мати вищу економічну освіту.

Своїми враженнями від заняття поділилася студентка І курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Ольга Навіна:

«Заступник головного бухгалтера Світлана Миколаївна в ході зустрічі детально розповіла про особливості роботи бухгалтерської служби в державній установі, структуру бухгалтерської служби та посадові обов’язки її працівників. Це допомогло мені більше зрозуміти спеціальність, за якою я навчаюся та сформувало уявлення як повноцінного фахівця в галузі фінансів».

«У ході зустрічі я дізналась, що заповідник є одним з найвідоміших в Україні. До нього входять 24 тематичні музеї різних профілів. Серед унікальних колекцій є давня колекція козацького періоду ХІІ-ХІІІ ст. та колекція стародруків ХІ-ХІІ ст. У його складі 371 нерухома пам’ятка історії й архітектури українського народу. Дуже цікаво було дізнатись про особливості ведення обліку в Заповіднику та облік музейних фондів. Заступник головного бухгалтера Світлана Миколаївна Потупа  провела нам цікаву бесіду, ввела в курс бухгалтерської справи, висвітлила питання організаційної структури та розповіла про обов’язки працівників бухгалтерської служби. У досить обширній формі провела нам лекцію з цікавою інформацією. Особисто я дуже вдячна за такий захоплюючий виступ!», – відмітила, в свою чергу, студентка І курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Дар’я Висовень.

Щиро вдячні заступнику головного бухгалтера Світлані Потупі за проведення змістовної лекції – вона направду була захоплюючою, пізнавальною та дуже цікавою!

 

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти