Скарбничку перемог ФФЕПО поповнив диплом ІІІ ступеня Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 051 «Економіка»

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > Скарбничку перемог ФФЕПО поповнив диплом ІІІ ступеня Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 051 «Економіка»

У п’ятницю 28 травня 2021 р. на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського у співробітництві з Ланчьжоуським транспортним університетом (КНР), Університетом Матея Бела (Словаччина), Інститутом нових технологій та бізнесу та Вищою школою європейських і регіональних досліджень (Чехія), Барановицьким державним університетом (Білорусь), Євразійським університетом імені Л. Н. Гумільова (Казахстан), Карагандинським Державним Індустріальним Університетом (Казахстан), Вищою школою менеджменту інформаційних систем (Латвія), Алітус Коледжем Університету прикладних наук (Литва), Вроцлавським економічним університетом та Люблінською політехнікою (Польща), Abertay University (Scotland, United Kingdom) відбувся ІІ етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 051 «Економіка». Серед інших участь у заході брала й кафедра економіки факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Метою конкурсу була інтеграція України в європейський освітньо-науковий простір, розширення міжнародних зв’язків, стимулювання інноваційної діяльності студентів, оволодіння ними сучасними технологіями, створення умов для формування інтелектуального потенціалу талановитої молоді тощо. Серед членів журі конкурсу – науковці, експерти та підприємці з Австрії, Алжиру, Греції, Грузії, Нідерландів, Польщі, Туреччини, України.

На конкурс будо подано 58 наукових робіт, з яких 24 рекомендовано до участі в заключному ІІ етапі. Із поміж великої кількості студентських наукових робіт, надісланих на конкурс, наукова робота на тему «Підвищення ефективності господарської діяльності підприємства на основі комплексної економічної діагностики» представника Університету Григорія Сковороди в Переяславі, студента групи ЕК-21 Романа Цибулі, підготована під керівництвом старшого викладача кафедри Олени Семененко, була запрошена до захисту на підсумковій науково-практичній конференції, що відбулася онлайн, і здобула призове місце.

Робота була виконана і захищена англійською мовою. Автори дослідження запропонували власний підхід щодо удосконалення методології комплексної економічної діагностики підприємства, побудови структурної моделі комплексної діагностики на основі інтегральної оцінки ефективності господарської діяльності підприємства та визначення на цій основі шляхів підвищення її ефективності.

Зважаючи на зазначені вище переваги роботи, галузева конкурсна комісія на підставі рецензування та відкритого обговорення прийняла рішення про відзначення авторів кращих наукових студентських робіт, які представили свої доповіді та захистили роботи під час підсумкової науково-практичної конференції. За підсумками роботи комісії наш студент Роман Цибуля став переможцем та отримав диплом ІІI ступеня.

 

Щиро вітаємо Романа і його наукову керівницю Олену Семененко! Бажаємо їм міцного здоров’я, творчої наснаги та подальших наукових здобутків.

 

Прес-служба факультету фінансово-економічної і професійної освіти