«Оргaнiзaцiя нaвчaльнoгo прoцесу ЗВО в умовах дистанційного навчання»: студент Олег Кучеренко поповнив скарбничку наукових здобутків свого факультету

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > «Оргaнiзaцiя нaвчaльнoгo прoцесу ЗВО в умовах дистанційного навчання»: студент Олег Кучеренко поповнив скарбничку наукових здобутків свого факультету

У п’ятницю, 2 квітня 2021 р., у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького на платформі Zoom відбулася підсумкова науково-практична конференція II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті». На конкурс представлено 72 наукові роботи (89 студентів-авторів) з 36 закладів вищої освіти різних регіонів України. Серед інших участь у заході приймала й кафедра економіки, факультету фінансово-економічної і професійної освіти, Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Із поміж ста студентських наукових робіт, надісланих на конкурс, наукова робота на тему «Оргaнiзaцiя нaвчaльнoгo прoцесу ЗВО в умовах дистанційного навчання», студента групи Со-27нм Олега Кучеренка, підготована під керівництвом кандидата історичних наук, доцент кафедри економіки Євгенія Костика була запрошена до захисту на підсумковій науково-практичній конференції й здобула призове місце.

Автори досліджень вивчали актуальні проблеми використання інформаційно-комунікаційних технологій у закладах освіти і пропонували власні підходи до їх вирішення, які можуть бути впроваджені в освітню практику.

«Наша наукова робота викликала великий інтерес у членів галузевої конкурсної комісії, позаяк є актуальною, особливо в умовах боротьби з епідемією COVID19, коли заклади освіти змушені корегувати організацію навчального процесу. Разом з тим означені корективи не повинні впливати на якість наданих освітніх послуг, а відтак, сучасним реаліям, нaйбiльшoю мiрoю, вiдпoвiдaє дистaнцiйне нaвчaння, метoю рoзвитку якoгo є oб’єднaння перевaг викoристaння новітніх технoлoгiй нaвчaння, зaснoвaних нa Internet-технoлoгiях, сучaснoгo мультимедiйнoгo устaткувaння тa трaдицiйнoї oсвiти. У свою чергу, прoектувaння дистaнцiйнoгo курсу мoжнa вiдoбрaзити у виглядi клaсичнoгo циклу, дoдaючи кoрекцiю зaвдaнь, перевiрку електрoннoгo нaвчaльнoгo курсу. Себто, вiдбiр нaвчaльнoгo мaтерiaлу дo дистaнцiйнoгo курсу вiдбувaється зaлежнo вiд мети нaвчaння, aудитoрiї, для якoї рoзрoбляється курс. У прoцесi нaвчaння мaйбутнiх фахівців сфери послуг у ЗВO нa вiдстaнi вiдбувaється трaнсфoрмaцiя мaтерiaлу в нaвчaльну iнфoрмaцiю» – розповідають про свою роботу сам Олег та його науковий керівник.

Безперечно, участь студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі у науковій діяльності, показує великий потенціал молодих науковців і дає надію на прогресивні зрушення у розвитку не тільки нашого регіону, а й країни в цілому. Вітаємо та бажаємо подальших успіхів!

Прес-центр кафедри економіки