«Бізнес. Освіта. Економіка»: сковородинівці долучилися до Міжнародної науково-практичної конференції

Факультет фінансово-економічної і професійної освіти > Новини факультету > «Бізнес. Освіта. Економіка»: сковородинівці долучилися до Міжнародної науково-практичної конференції

На базі одного із партнерів Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Інституту бізнесу Білоруського державного університету, 1-2 квітня 2021 року на платформі Zoom відбулась II Міжнародна науково-практична конференція «Бізнес. Освіта. Економіка». На конференції у Мінську були міжнародні гості – представники Ізраїлю, України, Казахстану, Польщі, Росії та Сербії.

Українську спільноту на конференції представили науковці з Інституту економіки промисловості НАН України та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. До цього освітнього заходу долучилися і представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

У ході роботи конференції із доповіддю на тему «Особливості застосування мерчандайзингу в роздрібній торгівлі» виступила декан факультету фінансово-економічної та професійної освіти, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки Світлана Кучеренко. Світлана Юріївна ознайомила учасників конференції з функціональними особливостями застосування елементів мерчандайзингу, що дозволяє сформувати власне бачення простору мерчандайзингу та його інструментів залежно від поступового сприйняття їх споживачем та управління ними.

Виступ кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки Тетяни Рибакової стосувався методичного аспекту оцінки конкурентоспроможності підприємства на зовнішніх ринках. У доповіді було запропоновано використання інтегрального підходу до оцінки конкурентоспроможності підприємств з урахуванням специфіки їхньої роботи на зовнішніх ринках та представлено систему індикаторів оцінки.

За результатами конференції буде видано збірник тез наукових доповідей.

Безперечно, участь представники факультету фінансово-економічної і професійної освіти у Міжнародних наукових заходах подібного формату, створює імідж, як факультету так і університету в цілому, а також відкриває нові горизонти та можливості в освітній та науковій діяльності.

Прес-служба факультету фінансово-економічної і професійної освіти